torsdag 26 maj 2011

Banankaka


Ett gäng inte så roliga bananer var i eftermiddag på väg i soptunnan. Men så tänkte jag att man kanske kunde använda dem till något och letade fram ett recept på Banankaka. Något jag faktiskt aldrig provat.




















Resultatet som blev ser betydligt godare ut än de svartfläckiga bananerna, men med sista tidens otur i mat och bak-väg så ska jag kanske inte ropa hej än! Det här är receptet som jag använt;

Banankaka
2-3 st övermogna bananer
50 g smör
2 st ägg
2 dl  socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel

Smält smör och låt det kallna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kanel. Tillsätt det smälta smöret och mosade bananer. Häll i mjölk. Smörj och bröa en (spring)form. Grädda i ugnen i 175 grader i 40-50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar