fredag 1 april 2011

Världens bästa pannkakor

Det här är lätt det godaste receptet på pannkakor! Det passar till tunna pannkakor, crêpes och ugnspannkaka med lite finlir i receptet.

4 ägg
5 dl vetemjöl (något mer vid ugnspannkaka)
1 liter mjölk
0,5 tsk salt
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
 + smör/margarin

Vispa ägg, hälften av mjölken och torrvarorna
Späd därefter med mjölken så att smeten blir klumpfri

Vid tunna pannkakor eller crêpes, stek i pannkakslägg eller stekpanna

Vid ugnspannkaka, tillsätt lite extra mjöl och smält 100g smör i långpannan. Häll sedan smöret i smeten. (Uteslut socker i fläskpannkaka/crêpe) Grädda i 225 grader i ca 25-30 minuter, alt. tills den är färdig.

Låt pannkakan stå en stund och servera med sylt, grädde och/eller glass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar