Det här är lätt det godaste receptet på pannkakor! Det passar till tunna pannkakor, crêpes och ugnspannkaka med lite finlir i receptet.
4 ägg
5 dl vetemjöl (något mer vid ugnspannkaka)
1 liter mjölk
0,5 tsk salt
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
+ smör/margarin
Vispa ägg, hälften av mjölken och torrvarorna
Späd därefter med mjölken så att smeten blir klumpfri
Vid tunna pannkakor eller crêpes, stek i pannkakslägg eller stekpanna
Vid ugnspannkaka, tillsätt lite extra mjöl och smält 100g smör i långpannan. Häll sedan smöret i smeten. (Uteslut socker i fläskpannkaka/crêpe) Grädda i 225 grader i ca 25-30 minuter, alt. tills den är färdig.
Låt pannkakan stå en stund och servera med sylt, grädde och/eller glass!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar