torsdag 21 april 2011

En blodig dag

Vår lilla E har i perioder problem med näsblod och imorse vaknade vi i en helt nedblodad säng. Det fanns inga gränser och vi trodde vi skulle behöva hjälp att få stopp på det hela. Som tur var stannade det av och vi kunde stanna hemma, men det blev morgon här ungefär 4.30 så lite måttligt mör känner jag mig nu.

Dagen har sedan fortsatt med näsblod och jag har mellan varven suttit i telefon för att få tag i någon vettig människa för hjälp och råd. Jag blir både ledsen och arg över hur sjukvården funkar (eller inte funkar!) Vi får hålla tummarna att det blir en hyfsad bra helg, men till veckan ska jag se till att vi får en remiss till specialist. Jag har faktiskt ångest för att gå isäng, det är jobbigt för såväl E som mig att vakna med allt detta blod.

4 kommentarer:

  1. Om din son har starkt näsblod ta dâ nägra isbitar frân frysen, lägg dem i en damstrumpa eller liknande och pressa isklimpen mot pojkens nacke däruppe, alltsâ inte ner mot skulderbladen, men där det gâr en stor âder.
    Detta râd gäller de flesta blödningar i kroppen för det sinkar blodflödet i kroppen och i smâ âdror fâr blodet tid att levra sig. Nyttigt att veta om man är lângt borta.
    Gammelmor i Paris

    SvaraRadera
  2. Jag själv har alltid haft problem med näsblod, tills för några år sedan. jag visste aldrig vad det berodde på men efter ett tag började jag ta järntabletter och det blev bättre. Det kan ju bara ha varit en slump och jag vet inte om det är så bra att ge sådana till små barn men kanske lite extra blodpudding och broccoli kan vara bra. Har hon inte järnbrist redan så kan hon ju kanske få, hon verkar ju blöda en del. Näsblod kommer iaf för mig lättare om det är vinter eller om jag är fökyld och är liksom lite torr i näsan. Fråga någon som kan om det finns någon smörjande spray eller nåt så att det inte spricker upp så lätt. Bränna kärlen kan man ju också men det kanske inte heller är något alternativ, hon är väl inte så många år? Jag har egentligen inte så mycket kunskap på området men jag har provat lite olika. Något kallt i nacken eller på handlederna är ju alltid bra så att kärlen drar ihop sig. En isglass kan också vara trevligt, om inte annat brukar dom ju smaka bättre än blod. Och man klarar sig bara inte utan blodstopparvadd! Lycka till.

    SvaraRadera
  3. Tack för era tips!
    E är två år gammal och har problem främst när hon sover. Enligt läkare blir det troligen nått tryck i små blodkärl när hon ligger ned. Hon är inte förkyld och vi ska vara försiktiga med alla sprayer. Hon är för liten för att bränna och ge mer järn (men har ingen brist vad vi vet). Blodstopparvadd ska införskaffas!

    SvaraRadera
  4. Fy vad otäckt med näsblod. Förstår dig. Känner igen det där med sjukvården. Man ska behöva bli arg och vansinnig ibland innan man får den hjälpen man vill ha. Hoppas ni får hjälp och det blir lite bättre!

    SvaraRadera