onsdag 20 april 2011

Projekt: Lampskärmar


Jag har köpt två gamla lampskärmar (båda för 35:-)  I vårt grannhus bor ett äldre par med världens sötaste lampa och med hjälp av den hoppas jag kunna åstadkomma något av dessa! Är det nån som gjort en egen skärm tidigare, tages tips och råd tacksamt emot!

Men idag ska här bakas gräddtårta, för ikväll kommer lite besök och firar T då vi åker till Jämtland över hans födelsedag!

2 kommentarer:

  1. Den lilla lampskärmen är enklast men en söm i mitten pâ höjden med lösa stygn pâ symaskinen som du kan dra pâ eftersom skärmen verkar bukta inât där.
    Mät ommkretsen uppe och nere + höjden, lägg till 3 cm för fâll/elastband. Rita upp en rektangel pâ papper, kolla mot skärmen innan du klipper tyget av nâgot ljus material som släpper igenom ljuset. Fâllen till gummibandet, som inte skall synas, lâggs innanför omkretsen sâ du trär resârbandet och drar till sâ att tyget ligger tight an, syr nâgra stygn för hand, drar i de lânga stygnen om du vill att tyget skall följa den vertikala inbuktningen...
    Sâ gjorde jag pâ ett ungefär nâr barnen var smâ och det blev bra. Men det är som sagt mycket länge sedan...hoppas du känner dig inspirerad och hittar nât bra tunt bomullstyg t ex.

    Gammelmor i Paris

    SvaraRadera
  2. kanske sidenband till den mindre?

    SvaraRadera