måndag 1 augusti 2011

En gammal soffa

För många år sedan fick jag den här soffan av min farmor. Den har sedan stått hos min syster i deras ladugård i förvaring tills dess jag kunde ta rätt på den själv. Den är i ganska slitet skick och jag hade tänkt köra bort den. Sofflocket saknas och det krävs bra mycket jobb för att få den i ordning. Mina föräldrar kom hit med den för ett par veckor sedan och nu funderar jag på om det kanske får bli en säng istället?

5 kommentarer:

  1. Men Frida ! Det är ju hur enkelt som helst att göra ett lock. Antingen tar du bräder som du lägger längs pâ golvet och skruvar tvärsgâende "lister" med 50-60cm emellan. Titta pâ andra sofflock ! Eller sâ köper du en skiva limmat träflis (vet inte vad det heter pâ svenska) som de sâgar till i affären efter dina mâtt. Du sandpapprar och mâlar flera gânger. Om du hittar schablonmönster med blommor t. ex. kan du kopiera det pâ ryggen och mâla det i olika farger.
    Kolla pâ nätet och prata med snickare för du kan göra nâgot jättefint av den fina soffan. Slarva inte utan ta tid pâ dig.

    Gammelmor

    SvaraRadera
  2. Vi har en gammal soffa som sängram. Funkar super då man inte behöver sängbord utan kan lägga tidningar och annat i facken som blir mellan madrassen och gavlarna på soffan.:)

    SvaraRadera
  3. Eller sâga bort den övre delen för att fâ en rak rygg, typ klassisk stil. Kan ocksâ bli stiligt. Du kanske hittar en annan lösning. Men Soffan är inspirerande i alla högsta grad. Jag underar vad Emma skulle ha gjort. Hon har en massa bra idéer och MittUniversum som är kulturbevarare och har en fin sajt. Kanske de tittar in till dig.

    Gammelmor

    SvaraRadera
  4. En plywood-skiva av lite tjockare slag skulle du kunna köpa på byggmarknaden så har du ett lock. Kläd sen med en 2cm madrass som finns på Ohlssons tyger (typ) och så har du en jättefin soffa att förvara gardiner i :)
    Tycker inte du ska slänga den. Men hade jag haft plats hade jag gärna tagit den :)
    Kramen

    SvaraRadera