tisdag 31 januari 2012

Plantering och odlingsplanerOm ni inte redan märkt det så går jag här hemma och drömmer lite om våren och sommaren. Det känns faktiskt minst lika nytt och roligt som ifjol att möta sommaren här på gården. Den här bilden tog jag från köksfönstret vår första dag här i huset.

I höstas förberedde vi lite för odling. Det jordgubbsland som gav en stycken jordgubbe tog vi sticklingar ur och planterade i pallkragar. Vi planterade även nya plantor. Det gamla landet sparade dock  eftersom vi (hm, jag?) inte kunde bestämma hur mycket trädgårdsland jag ville ha. Nyponbuskarna blev vi kvitt, vilket känns riktigt bra. Dom är ju bara fina en kort stund och i övrigt mest stickiga. Sen satte vi också två rönnplantor, en till varje barn. Hoppas dom lever efter denna vinter! Undrar också hur häggmisplarna mår, som brutits av utav all denna snö. Rosorna fick övervintra, fastän jag egentligen inte gillar dem. Och pionen, den bara måste överleva! Den var riktigt fin. Fler sådana vill jag ha!

I en hop andra pallkragar sattes lite allt möjligt på övervintring, såsom perenner som skänktes från höger och vänster. Ska bli kul att se i vår vad allting egentligen var! Och hitta plats för allt. En gigantisk rabarberplanta sattes utanför och lite vårlökar hamnade där också. Men med tanke på alla rådjuren i trädgården försvinner de nog före de hinner blomma. Nåja, snart får jag ialla fall börja planera lite frön.. I sommar och höst hoppas jag få egna tomater, gurka, paprika och morötter.. kanske lök och lite kryddor. Och massivs med bär, förhoppningsvis!

1 kommentar: