torsdag 19 januari 2012

Mer för pengarna

Clara skrev häromdagen om bostadspriser, bland annat. Att en lägenhet sålts på Östermalm till priset av 100.000:-/kvm. Hon konstaterade också att dom skulle fått två kvadratmeter i Stockholm storstad för deras hus. Jag lämnade en kommentar att vi kanske skulle kunna få fyra men att vi istället för en lägenhet på fyra kvadrat fick en trädgård på ca 2000 kvm, ett hus i två plan (+ källare) och dubbla garage. Med den kommentaren fullkomligen strömmade folket hit.

Och det är ju helt galet egentligen! Hur olika långt pengar räcker..

Förutom jobbet som min sambo fick var den andra stora anledningen till att vi valde att flytta möjligheten att få så mycket mer för pengarna. Vi fick inse att vi aldrig skulle ha råd med ett hus medan barnen var små om vi bodde kvar i Umeå, medans vi här kunde köpa ett till priset av en kontantinsats däruppe. Sen finns det ju för och nackdelar med allt. Som jobb, valmöjligheter, avstånd osv. Sen var det ju inte alla dagar i Umeå som vi hade en sådan morgon som imorse..

1 kommentar:

  1. Intressant för naturen är sâ sällsynt vacker pâ sommaren ! Men kan man lämna ett hus däruppe under vintern utan att det far illa ? Räcker det med att stänga av vattenledningar eller bör man tänka pâ nâgot annat ?

    G-mor

    SvaraRadera