söndag 11 december 2011

Ta till flykt

Vilken helg vi har haft! Fredagens snöoväder ställde til med strömavbrott vid 17-tiden. Det hade blinkat i lamporna hela dagen så helt oförberedd var jag inte, men att vi sedan skulle vara strömlösa i 26 timmar hade jag inte riktigt räknat med. Jag trodde inte sånt hände idag. Så avsides bor vi ändå inte!



Gårdens häggmisplar ligger på marken och i skogen har vi hört hur träd gått sönder. Vällingvatten har vi fått värma på gasolkök och ätit har vi gjort runt en massa värmeljus. Mysigt en stund.. men inte hur länge som helst.

T har jobbat i helgen så jag var dessutom ensam hemma med barnen. Som tur var hade vi eldat så huset var varmt. Lillen var relativt nöjd och ovetandes men när vi vaknade på lördagsmorgon blev E orolig och ledsen. T hade då åkt på jobbet igen och vi gick ut och lekte redan efter sju. Vid tiotiden var jag grymt less och på väg att packa för att åka till mina föräldrar. Vi fick då att svärfar hade ström och blev hämtade för att tillbringa resten av dagen där.

Strömmen var tillbaka vid 18.45 igår, men jag valde ändå att stanna hos svärfar med barnen över natten. Men nu är vi hemma, adventsstakarna lyser, diskmaskinen går och kaoset som blivit ska snart röjas undan.

6 kommentarer:

  1. Jag vill också ha strömavbrott och snö!

    SvaraRadera
  2. Tur att du har familj nära och bil dessutom. Jag bodde lite isolerat i ett stort hus, precis som du, när min man levde, tyvärr bor mina barn nu i andra länder, sâ jag mâste alltid tänka pâ att klara mig själv i alla väder med enkla medel och inte lita pâ andra. Nyttigt. Man blir mer medveten

    G-mor

    SvaraRadera
  3. Men oj så kämpigt! Skönt att ni kunnat återvända till 2011-talets självklarheter igen nu :)
    Tror inte att vi skulle klara oss särskilt länge som strömlösa här...

    SvaraRadera
  4. Nämen oj, vilken grej och i så många timmar dessutom. Shit alltså, förstår att det måste vara kämpigt....men är ändå avis på er kyla och snö. Jag tror jag kommer upp och hämtar ett lass lagom till jul vetja :-)

    SvaraRadera
  5. Oj oj.. det var ett rejält strömavbrott.. tur att du var kreativ och löst det på ditt vis :) Hehe.

    Va mysigt att ni har så mycket snö. Önskar att det var lite mer här hos mig just nu.

    Kram Amanda

    SvaraRadera
  6. Bra jobbat ändå ! Jag skulle bli ruggit ställd om strömen försvann så länge. Nog är man allt bra bortskämd med att det alltid bara fungerar.

    Hoppas ni haft en härlig helg trots allt!

    SvaraRadera