söndag 16 december 2012

Bästa glassen



Det här är ett favoritrecept som jag hittade på Calinas i somras. En hemmagjord glassgratäng! Idag hade vi huset fullt med barn och jag gjorde en variant med blåbär. Hoppas att ni alla provar den! Fantatsiskt gott!

Receptet har ni här:

Vispa först fem äggvitor i en skål. I skål två vispar du fem äggulor tillsammans med 2 tsk vaniljsocker och 1,5 dl strösocker. I en tredje skål vispas 4 dl vispgrädde. Mixa bär och blanda sedan försiktigt ihop alltsammans i en form som tål att stå i frysen. Låt stå några timmar, eller gärna över natten. Garnera med bär, minimashmallows och lite fint strössel!

3 kommentarer:

  1. Jag läser också Calinas blogg men detta har jag missat helt! SÅ gott det ser ut, måste provas! Jag har förresten ett av mina favvocitat intatuerat runt vristen, (såg det i inlägget nedan att du funderade på samma sak) och det är jag hur nöjd som helst med! Det ger mig lite extra "power!"

    SvaraRadera
  2. Det där såg ju galet gott ut.
    Ja, hon kom dagen innan julafton vår lillskrutt. Men var egentligen planerad till 6/1. Så den dagen hon börjar gnälla över att vi planerade dåligt kan vi helt sanningsenligt tala om för henne att det inte är vårt fel utan att det var hon som hade bråttom ;)

    Hoppas ni får en mysig start på veckan. Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Tack för din kommentar :) Det där såg riktigt smarrigt ut!

    SvaraRadera