fredag 10 januari 2014

Fredagsmorgon


Det är fredagsmorgon och ett tunt skikt snö har kommit över natten. Vi har minusgrader för första dagen på jag vet inte hur länge. Barnen och maken gör sin sista dag på jullovet och vi bygger legomaskiner samtidigt som jag gräddar scones till dagens frukost. Julen är så gott som utstökad och istället för ett pyntat kök pryds bordet nu av ljusrosa tulpaner. Jag känner att jag har mer energi än vanligt idag, så det här blir nog en bra dag!

2 kommentarer:

  1. Tulpaner är underbara! De skänker verkligen vårstämning! Idag har vi 16 minusgrader här och jag bävar inför att ge mig ut på skidorna men jag har 17 minus som gräns så jag får väl bita ihop, haha! Huuuu... Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Vi har haft 0 gradit för första gângen men i mitt sovrum under zinktaket hade jag +15°C imorse. Den 20e kommer en kille att tilläggsisolera med 4 cm stenull ;) Det skall bli intressant att kolla tempen dâ. Jag har aldrig pâ värmen pâ natten. Har kommit ett steg närmare mitt mâl ; en passiv lägenhet utan värme utan bara vanligt : hushâllsmaskiner, kyl o frys, lampor och ibland nâgra levande ljus...tror inte de skulle fungera i Norrland, men med 50 cm isolering pâ tak o väggar kanske... ? Här är elen dyr, men i Sverige nästan gratis och dessutom har ni ved utanför....och en man som sâgar den :)

    Hoppas allt är väl med dig !
    G-mor

    SvaraRadera