fredag 24 januari 2014

Elefantöra


För några veckor sedan fick jag tag på blomman som cirkulerat runt bland bloggarna en längre tid. Elefantöra, Pilea peperomioides, Parasollpilea... Den verkar ha många namn, men inte lättare att få tag i för den saks skull. Men så en dag bara stod den där! Den sista i blomsterbutiken, lite ledsen och krullig, men till nedsatt pris. Det ska bli intressant att se om mina ogröna fingrar lyckas hålla den vid liv. Om inte annat är makens fingrar grönare! Jag hade turen att få flera skott i samma kruka, så förhoppningsvis klarar vi åtminstone en. Om inte det så är snart pelargonernas tid här! :-) Hurra för det! Jag har börjat längta efter mina Mårbackor som står på vintervila nere i matkällaren.

6 kommentarer:

 1. Så fint! Ja, snart är det dags att plantera om mårbackorna! Känns nästan overkligt nu i alla snö. Kram!

  SvaraRadera
 2. Mårbackapelargon är ju den finaste :) Jag hade en sån innan, men den dog nog. Jag har inte heller gröna fingrar och det var innan tiden med sambon med de gröna fingrarna.

  SvaraRadera
 3. Åh, vad fin! Jag är faktiskt också på jakt efter Elefantöra-blomman! Får göra en efterlysning på bloggen! :)

  SvaraRadera
 4. Har också varit in till en blomaffär här i stan och sett till så att de beställer hem såna! haha :)

  Hörrödudu. Titta in på min blogg så ska du få se en glad nyhet. Jag når dig inte på din mail!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Sv: Haha! Härlig med igenkänningskänsla och hälsa din man välkommen att läsa! :)

  SvaraRadera
 6. Det är så roligt att hitta lite halv-dåliga exeplar av växter i butik tycker jag. Oftast blir de jättefina bara de får lite ny jord och omtanke.

  SvaraRadera