onsdag 13 mars 2013

Att vakna till ljus

 

Jag vaknar före väckarklockan idag igen. Det är fjärde morgonen i rad och trots att det är tidigt känner jag mig ändå utvilad! Jag inser att jag är lurad. Lurad av ljuset som är tillbaka! Men det spelar ingen roll, huvudsaken att det äntligen återvänt!

Glad över ljuset är mina fjolåringar också som tar sig på nytt efter vintervilan. Årets frön kämpar på de också och jag känner viss stolthet över att det faktiskt sker. Att övervintringen i matkällaren lyckades iår och att jag kan ställa ut mina egenodlade pelargoner på altanen i sommar. Dessutom är jag glad för dagens premiär. Det nya extraknäcket! Ja, det här kan bli en riktigt bra dag faktiskt!

Att det är -27 grader utomhus idag och bara just över 15 grader inomhus, det väljer jag att bortse från. Det är ju iallafall fall ljust!

7 kommentarer:

 1. Visst är så mycket lättare att hoppa upp ur den govarma sängen nu:)....eller hoppa var kanske lite överdrivet;)
  Kul att dina pelargoner tar sig, jag hoppas mina vill detsamma. Verkar som dom tänker överleva iaf!;)

  SvaraRadera
 2. Ljuset är underbart. Kram.

  SvaraRadera
 3. Åh vad fina! älskar när de "återuppstår" :)

  SvaraRadera
 4. Ljuset är underbart! Tyvärr vaknar jag också tidigare men pga av att någon annan tycker dagen skall starta!!
  Duktigt som planterar om dina pelargoner, själv köper jag nya
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ja, det där ljuset! Tänk så mycket vi behöver det, och tänk så överrumplad jag blir varje år när det återvänder och jag påminns om hur mycket det betyder.

  Så fina pelargoner också, de är så hemtrevliga blommor tycker jag.

  SvaraRadera
 6. PSSSSS... 18+C är väl ingenting ! Det hade jag imorse ! Ikväll skall det bli -15°. Än sen ! Jag har en lurig isolering med hälften alumerning och hälften glassull. Fast det finns bättre...Kolla up !

  Gamelmor utanför Paris

  SvaraRadera
 7. Innan jag flyttade upp hit till Härnösand gav jg bort mina pelargoner för jag hade redan så mycket blommor med mig! Så i år skall jag köpa nya för jag saknar att ha dem! Enkla och fina blommor:)

  Håller med om att det är oerhört skönt att ljuset kommit tillbaka. Ligger just nu i sängen och vaknade av solen som skiner in i rummet. SÅ härligt!

  Sen är det ju väldigt kallt ute fortfarande men bortser från detta jag med ;)

  Emilia

  SvaraRadera