tisdag 13 september 2011

Flugjakt!

Håller på bli tokig på alla dessa flygfän (fruktflugor?) som invarderat vårt hem. De har bosatt sig både i köket och badrummet och jag försöker med allt för att bli kvitt dem. Är det någon som kan komma med ett tips som verkligen funkar? Nu har jag testat flera va de jag hittat på nätet, utan framgång.

Idag kör jag med en blandning av ättika, saft, lite socker och diskmedel. Hoppas att det ska funka!

3 kommentarer:

  1. Det krävs lite uthållighet och angrepp från flera fronter, men följande fungerar! Grunden: Förvara ingen frukt utanför kylen. Ta ut sopor och kompost varje kväll. Sedan, dammsug upp de fruktflugor du kan komma åt. Häll en skvätt 12% ättika, i vasken och också i handfatet om de var i badrummet, över natten. Gör detta i kanske en veckas tid så är du kvitt dem sedan. Du kan också ha en skål med saft el liknade + diskmedel som du redan har, så fångar du upp ev eftersläntrare. Hoppas det funkar även för dig!!
    /Isabelle

    SvaraRadera
  2. I ett "snapsglas" häller du halva glaset med vinäger, sen ljus sirap och en droppe diskmedel. Fick det här tipset i somras av min mammas chef. Hon sade att det är det enda som funkar!

    SvaraRadera
  3. Jag kör med diskmedel,vatten och äppelcidervingäger. funkar super!

    SvaraRadera