onsdag 30 oktober 2013

Norrsken!


Jag kan fortfarande minnas när jag såg norrsken första gången. Jag var inte särskilt gammal, det var ungefär den här årstiden och jag var ute och cyklade med några kompisar efter en kväll på badhuset. Jag hade nog aldrig hört talas om norrsken och blev till en början livrädd. Första tanken var att jorden nog skulle gå under, men sen stod jag där länge med blicken i vädret och beundrade skådespelet.

Ikväll skulle jag bara snabbt rasta hunden innan läggdax när himlen sakta började färgas grön. Varje gång jag ser det blir jag lika facsinerad! Jag rusade in och hämtade kameran för att lyckas fånga norrskenet på bild. Men norrskensfotografier är nog något jag får öva på, märkte jag. Lätt var det inte! Med viss coachning från lillebror fick jag till slut till ett par (nästan) skapliga bilder.

Klicka upp bilden så syns det lite bättre. Nu måste jag ut igen och se vad jag kan lyckas åstadkomma! :-) Förhoppningsvis något bättre!

3 kommentarer:

 1. Norrsken är fantastiskt! Första gången jag såg det blev jag helt betagen. Man förstår liksom inte vad man ser, det är så oerhört vackert!

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig upplevt norrsken tyvärr, bara läst/hört om det. Kan tänka mig att man tror att jorden ska gå under när man inte är så stor:) Vad roligt att ni är gudföräldrar och SÅ skönt att få veta att det är okej med både dig och bebisen! Hur gamla är dina andra barn? Fick faktiskt en kallelse i lådan idag, cellprov alltså.

  Nej, jag kan inte heller komma in på Taxilandet, man undrar ju om det hänt nåt?:-(

  SvaraRadera
 3. Så häftigt att få se Norrsken!!!
  Usch jag gillar verkligen inte det där med cellprover men jag går absolut dit!!

  Trevlig helg

  SvaraRadera