onsdag 7 augusti 2013

Välkommen in i växthuset


 


Det har gått över förväntan i vårt lilla växthus i år! Det är snudd på väl litet, men egentligen alldeles lagom för mig som också anser mig ha alldeles för lite tid. Tur att jag har god hjälp av både make och svärfar. De verkar båda tycka om att bära vattenkannor och se efter plantorna åt mig.

Häromdagen kunde vi i vilket fall skåda en minimelon! Jag undrar just om det kommer bli något av den? Roligt hade det i vilket fall varit! Gurkor har vi plockat in en hel hög. Stora, fina och goda! Och fler av dem verkar det bli. De två första paprikorna skördade vi idag och tomater verkar vi inte heller få brist på :-)

8 kommentarer:

 1. Så gott att kunna plocka egen odlat!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Så kul! :) Vill också ha egen odlade grönsaker och rotfrukter osv. Får bygga mig ett växthus, för det funkar inte lika bra i ett uterum - våra tomater är helt gröna och där hänger bara EN paprika. :D

  SvaraRadera
 3. Äntligen kommer jag in på din blogg, har haft problem med det innan. Nu lägger jag dig bland favoriterna så jag inte tappar bort dig igen!
  Så roligt med egenodlat, önskar att vi hade det också men mitt intresse finns inte för det så då får det vara.

  Allt på din kommentar syntes inte hos mig. Vad jobbar du med nu?

  Ha en bra dag
  //bara anna

  SvaraRadera
 4. Vilken rikedom att ha en egen grönsaksbuffé att hämta ur!
  Här är det inte mycket odlat i år. Men grannen har fina gurkor och tomater i sitt växthus, och gissa vem som vattnar där just nu!;)

  SvaraRadera
 5. Sv: Ja, jag älskar också klänningen! :) Den kommer från Nellys hemsida (beställde den i april) och märket är heter "Kling".

  Vad fina dina grönsaker ser ut! I mitt växthus är det kaos, jag kan knappt vattna - det är växter överallt och ingen ordning alls! Haha! :)

  SvaraRadera
 6. Vad kul att det växer :) Vi kommer få växthus i vår nya trädgård, men jag har absolut inga gröna fingrar = det intresset. Samtidigt som det är så gott att skörda eget.

  SvaraRadera
 7. Med mycket grönsaker i matlagningen lever man som pâ Rivieran, blir slank och pigg. Med bullar och wienerbröd fâr man en bulle pâ magen. Om man äter slitna njure, lever, hjärta och tarmar, vet man inte om djuren slaktades därför att de var gamla eller rentav sjuka...blir trött och dâsig för all energi gâr ât till matsmältningen. Vi har inga ko eller rovdjursmagar utan behöver mer tid och ork att smälta maten.

  Därför är det bra när man har egna djur och grönsaker, eller vet varifrån de kommer, helst frân en bonde i närheten. Själv sâg jag efterât pâ paketet med köttfärs häromdagen att det kommit frân Bulgarien eller nât östland....undrade om jag riskerat att fâ hästkött eller nâgot annat konstigt djur i köttfärsen. Normerna för tillägg och frystransport âr ju olika. Hemskt! Kände mig sjuk efterât. Sâ länge man har älgkött i skogen, hönsägg i hönshuset, grönsaker och hallon/jordgubbar i ett växthus och ute i trädgârden och hos bonden, behöver man inte oroa sig för nya bristsjukdomar, envisa eller elaka virus för motståndskraften ligger pâ max. Sen lär man barnen att äta rätt och inte sockerdöden :) Titta pâ TV programmen om Historieätarna !
  Idag dränks man i alla matannonser, som vill tvinga er att köpa onödig död snabbmat eftersom bâda arbetar och inte har tid att intressera sig för maten de stoppar i sig. Bestäm själva vad ni vill äta och lât ingen annan tvinga er att öppna munnen med lockande ord som bebisar ! Läs ordentligt pâ paketet innan ni köper och ge era barn andra belöningar än godis. Lär dem att belöningar först skall förtjänas med lite ansträngning...med nâgot de gillar ev . Nyttig baslärdom för hela livet :)
  De flesta restaurangkedjorna här runt Paris använder numera pulvermat med riktigt kött. Science fiction ! En snäll servitris berättade det när jag tyckte maten smakade konstigt samma och inte som förr ..27.30 euros. Föredrar en riktig potatis, tomat och gurksallad med ett hârdkokt âgg för dâ vet jag vad jag äter ! Önskar er och era barn detsamma. :)

  Gammelmor utanför Paris

  SvaraRadera
 8. Minimelon! Det lät sött och gott det :)

  SvaraRadera