måndag 26 augusti 2013

När alla andra sover


Jag kliver upp väldigt tidigt de dagar jag jobbar. Väckarklockan ringer tio över fyra och just då skulle jag kunna göra vad som helst för att få ligga kvar. Men sen, när jag väl kommit upp, då är det ganska skönt att vara vaken sådär när ingen annan är det. Det är en speciell känsla att gå ut och uppleva total tystnad.

Senaste veckan har det varit makalöst fina mornar på väg till jobbet. Solen har precis varit på väg upp, dimman lättar sakta och dimslöjor syns ovan vattnen. 

Imorse tog jag med kameran och åkte lite tidigare för att föreviga det hela. Men solen hade inte hunnit upp och dimslöjorna ovan vattnen syntes inte i den tjocka dimman. Kanske är det nu så att jag kommer stiga upp och köra till jobbet i mörker framöver. Men visar sig motsatsen så ska jag absolut föreviga allt en annan morgon. Så att ni får se vad jag menar.

6 kommentarer:

 1. Oj så tidigt du måste gå upp. Men tänk då vad energigivande att få mötas av en underbar morgon.

  SvaraRadera
 2. Det var tidigt men så härligt det är med tystnaden på morgonen när alla sover! Sällan det händer nuförtiden!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja det var onekligen tidigt:) Hoppas att mörkret segar sig lite så att du får njuta av de vackra vyerna ett tag till!

  SvaraRadera
 4. Shit! Fyra!:) Det känns avlägset nu när jag är hemma på heltid. Samtidigt så minns jag ju hur det var, när klockan ringde gick man upp, inte ens nåt att fundera på. Och jag antar att du då får komma hem hyfsat tidigt?

  Tack för ditt svar ang. vinterkläder. Kan förstå att det blir svårt att ärva om barnen är födda helt olika årstider.

  Blev lite förvånad att de andra svarade att de bara köpte t.ex. Kappahl. Men så läste jag ditt svar och kände igen mig. Håller med om att ni ju har betydligt längre vintrar. Däremot så upplever jag (om jag jmf med Värmland där jag ju själv växt upp) att hösten och vintern är råare här. Det blåser så himla snålkallt och kylan går in genom hela kroppen. Så jag vill verkligen pälsa på sonen så mkt jag kan.

  SvaraRadera
 5. Oj så tidigt! Jag förstår vad du menar med den där tysta stunden -rogivande!
  Önskar jag kunde bli lite morgonpiggare och hinna upp till den stunden....

  SvaraRadera
 6. Härliga morgonkort Frida ! Jag vaknar ofta vid den tiden och dricker mitt kaffe framför det öppna gatufönstret som vätter mot ett lummigt dagis. Alla sover och trafiken har inte satt igâng sâ det är moltyst ute med undantag av nâgot tveksamt fâgelkvitter. Har ibland sett kufiska individer som vallar 4-5 molloser i riktning mot parkskogen. Skulle inte vilja korsa deras väg. De bligar elakt upp mot mitt fönster och flinar. Antagligen gatans pysslingar. Tack för dina fina naturkort som fâr oss att drömma tillbaka till en natur som blivit allt mer sällsynt!
  Gammelmor utan för Paris

  SvaraRadera