lördag 28 mars 2015

Om allt och inget

Fastän jag har svårt att ta mig för, så finns fortfarande förhoppningen om att hitta gnistan för bloggen igen. Idag har jag bestämt mig för att införskaffa något som förhoppningsvis ska hjälpa mig med det! Här får ni en liten update från tider som flytt! :-)


Påskliljorna har flyttat upp på bron och in på bordet. Med tanke på den allergiska reaktion som uppstod ifjol när jag tog in björkris så skippar vi det i år. Det är med väldigt blandade känslor som jag möter våren i år. På torsdag hade mamma fyllt 60 år om allt hade fått fortsätta vara som vanligt...


Husets morgontrötte herre, som fyllde två för en månad sedan. Inkrupen i ett hörn med tassen över ögonen visade han sitt missnöje när barnen rusade ner för trappan före sex denna lördagsmorgon. Inte ens på helgen får man sig lite sovmorgon! 


Äntligen börjar den här tiden när man kan äta ute! Och då menar jag ute på gården. Varm choklad och limpmackor med ost, eller grillade hamburgare till lunch bara för att man inte har tid att avbryta leken och att gå in. Jag älskar det!


Barn är ju barn.. Men om ni visste vad jag längtar tills barnens leksaker inte dräller precis överallt! Och tills dagispysslet inte längre tar över mina fönsterbrädor. Tills maten inte ligger till hälften under köksbordet. Åh, jag längtar efter ordning!


Den här lille prinsen har hunnit fylla ett och börjar ta plats i familjen som en egen liten individ. Det är helt otroligt vad de lär sig snabbt med storasyskon att se på. Om inte alls så länge väntar inskolningen på förskolan och en ny sorts vardag väntar för hela familjen!


Utbildning i Stockholm, som verkligen gav mersmak. Att lära sig nya saker är alltid givande, men hem från Stockholm kom jag även med insikten att jag inte rört mig mer än på en tjugomilsradie på åtminstone de senaste fem åren. Det måste absolut ändras!


I vinter införskaffade vi skidor i familjen och ett tag tog vi oss faktiskt ut flera gånger varje vecka. Jag frågar mig varför jag avskydde det så under skoltiden. Någon stjärna är man ju inte men i eget tempo och i lämpligt väder är det ju riktigt trivsamt!


Blommor! Alltså, det finns inget bättre än att fylla vaserna igen. Tulpaner, rosor, liljor, ranunkler och nu snart ska jag ladda upp med ett gäng nya Mårbackapelargoner, eftersom de gamla verkar väldigt trötta efter årets vintervila.


Bröd. Mitt jobb! Och min last. Längtar tillbaka nu efter två veckors sjukskrivning. Jag älskar jobbet! Och jag älskar bröd, något jag måste kämpa emot nu när jag ska försöka ge kroppen en ny chans. Varför kan man inte köpa sig motivation? Jag behöver den!

3 kommentarer:

 1. Så härliga bilder och kul att se att du skriver igen :) Älskar bilden på Frost! Så där ligger Jax ofta också! Ha en fin måndag!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin text att läsa... Livet. Tack :)

  SvaraRadera
 3. Heja Frida! Jag gillar det du skriver. Keep on!
  Känner igen mig i det där med brist på motivation... men min avdelning är lite bättre ur nyttighetssynpunkt ;) Jag köpte också skidor i vinter (och har, som väntat, inte använt dem en enda gång...) nåväl, det kommer fler vintrar =)
  Jättefin bild på dig och sonen btw!

  SvaraRadera