tisdag 22 november 2016

Nybakat till mellis



Egentligen är jag inte en mamma som tycker om att baka med barnen, jag bakar faktiskt hellre själv. Men idag hade jag och pojkarna en riktigt trevlig stund med lussebak! Troligen för att jag lät totalt kaos råda och bullarna bli både fiskar, bajskorvar och lejon. Nu har maken kommit hem och dottern är på väg, så snart ska vi sätta oss ned och kalasa på resultatet! 

söndag 20 november 2016

Att smygstarta julen



"Aldrig har man väl haft jul 15 november", utbrast maken efter min framfart härom kvällen. Det är sant! men jag längtar efter att få fira jul ordentligt i år! Det har ju varit lite si och så med det de sista åren.. Men nu känner jag mig redo, det är dags att göra julen till vad den ska vara igen trots att det för alltid kommer kännas konstigt utan mamma. Nu längtar jag efter en massa julmat, bakning, pynt, julklappsinslagning och stämningsfull musik!

tisdag 8 november 2016

Följ med på Instagram!

Med tre små barn, hundar, katt, jobb, vardagssysslor, fritidsaktiviteter och måsten så verkar jag uppenbarligen inte få till det här med bloggandet på ett bra sätt! Hur mycket jag än vill! För det vill jag verkligen. Så igår när jag lagt mig i sängen, så slog det mig, att en blogg i miniformat kan ju funka däremellan! Så nu finns _fridasofias på Instagram och jag hoppas att ni vill följa mig där?


måndag 7 november 2016

Vinterpeppen från 2014

Äntligen så snöar det här hos oss också! 

De här bilderna är ur ett inlägg som jag publicerade för två år sedan. Kanske visade jag de även ifjol? Oavsett vilket, varför gruvar man sig för vintern varje år? Det är ju sagolikt vackert med snö! Se bara! 














Hej november!


Jag är så avundsjuk på alla er som fått så mycket snö, för här täcker det knappt gräsmattan än! Men det lilla som kom gjorde ändå världen lite ljusare och vi gör vårt bästa med pulkor och bus i snön. Idun tycks älska snön och börjar vara ett riktigt litet yrväder, full i bus och spring!


Lagom till stundande vinter har vi också packat ihop i stugan. Det blev många dagar där i sommar och det är kul att det blir enklare och enklare att vara där ju äldre barnen blir! Är så glad över att vi fick till sängar till allihop i år och kunde premiärsova där innan det blev för kallt.


Inspirationen vad gäller mat tog plötsligt helt slut och vi bestämde oss för att testa matkasse vi också! Det är riktigt skönt att ha maten planerad och spännande för oss allihopa med nya smaker! Här är en bulgursallad med rökt lax, som faktiskt inte var i kassen. Men god ändå!


Uppe på Brusberget stod vi förra veckan och spanade ut över bygden! Den här killen är som en ny hund efter all rehab som han och maken kämpat med under hösten. Det är kul att se att det gett resultat och så får vi verkligen hoppas att vi slipper mer elände i fortsättningen nu.


Här sitter Pipan i trappan som vi hållit på med under oktober! Det var ett väldigt sjå att få upp tapeterna jag valde, med mönsterpassning och en takhöjd som heter duga. Och sen målningen på det. Men i slutändan blev det riktigt bra och nu saknas bara några lister innan det är färdigt!


Förra veckan hade vi lite höstlov allihopa tillsammans. Det var riktigt skönt, men jag avslutade det tyvärr med feber. Trotsade den med både dans och jobb i helgen, vilket ledde till att jag imorse var helt slut som artist och har därför varit hemma från jobbet idag!

lördag 5 november 2016

Mitt ljus brinner för dig



Idag har jag varit i kyrkan och tänt ett ljus för min mor. Hon är så oerhört saknad! På något vis är hon så långt bort, men ändå nära. Jag hör henne i var upplevelse och i varje val jag gör! Men det är fruktansvärt ledsamt och fortfarande svårt att acceptera att vi tvingades skiljas åt så tidigt. Dagarna passerar enklare nu, men ibland tränger sig känslorna igenom och världen rasar fullkomligt samman. Åh mamma, jag saknar dig så!