fredag 30 september 2016

Trivsam tillvaro



Har krupit upp i soffan med en riktigt härlig känsla ikväll! Jag känner mig grymt nöjd över att ha putsat fönster och storstädat huset idag, den obligatoriska fredagstacosen är intagen och vi har precis kommit in efter en promenad med våra fyrbenta vänner. Det är jaktuppehåll och utöver ett kalas så har vi absolut ingenting planerat. Det kan tänkas att rastlösheten hinner krypa sig på, men i just detta nu känns det faktiskt som bästa tänkbara förutsättningar för en bra helg! Så, trevlig helg!

fredag 23 september 2016

Gården i höstskrud



Se så tjusigt vi har utanför köksfönstret nu! Hösten är inte min bästa tid på året direkt, men jag gillar den här färgglada tiden medan löven fortfarande sitter kvar på träden.. Innan det blir mörkt och ruggigt ute! För jag är ju så barnsligt mörkrädd och dessutom känner jag mig så himla instängd där i slutet av oktober och november, innan snön fallit och världen blir lite ljusare igen.

Hursomhelst, så är väl det en bra ursäkt till att få fixa lite mysigt inne? Jag ersatte igår husets hösttrötta pelargoner med nya blommor och beställde även hem lite nya gardiner, sängkläder och plädar att krypa in under på kvällarna. Ljuslyktorna är framplockade och fönsterlamporna har börjat användas igen. Har nog knappt visat en bild från hur vi bor, eftersom nätet är fyllt med många fler välputsade hem än vårat, men det kan kanske dyka upp nån bild lite längre fram.. :-)

torsdag 15 september 2016

Att ta sig friheter


Vi har börjat att lämna Idun inne själv korta stunder, för att vänja henne att vara själv i framtiden. Vi går ut en stund på gården, hämtar posten eller gör något annat en kort stund. Hon är hur trygg som helst! Oftast lägger hon sig och sover på något obekvämt vis över en massa leksaker eller ett par skor i hallen. Men så kan man ju också prova att ta sig friheter när ingen ser... Som att prova den obäddade gästsängen, där matte sover för tillfället. Det var ju så himla mysigt, orkade inte ens stiga upp när ytterdörren öppnades :-)

Måste säga att vi fått världens finaste valp. Vi har haft tre olyckor på en hel vecka! Idun är lugn och trygg och hon sover allt bättre på nätterna. Inatt var vi bara ute en enda gång! Hon älskar barnen, katten och Frost och håller sig alltid intill oss var än vi är. Att skaffa hund är en baggis om man lyckas få tag på en tjej som Idun!


tisdag 13 september 2016

Kvällsutflykt

När barnen inte kan komma på någonting som är roligt, är det fint med sådana här smultronställen alldeles i närheten. 

När vi kom fram var det alldeles spegelblankt på sjön! Och knäpptyst. 

Barnen lekte hela kvällen!

Och Idun utforskade ännu ett för henne nytt ställe.

Jag älskar lugnet jag känner vid vatten. Och samspelet barnen har när ingen konkurrens om leksaker, skärmar eller annat tar plats. Vi stannade tills solen gick ner!

måndag 12 september 2016

En ny vän

De här två alltså! Tvååringen och nytillskottet, de kommer garanterat att bli bästa vänner! "Hon är min kompis" upprepar lillen många gånger, varje dag.



Idun följer honom hack i häl, de klättrar på stenarna i skogskanten, jagar varandra över gården och busar på ett alldeles underbart sätt :-) 

Nu har vi varit ute hela förmiddagen och båda småttingarna behöver lite lunchvila! Kanske mamman också. Det tar på att springa ut och in om nätterna. Men tre olyckor på fyra dagar? Är hon inte fantastiskt duktig? Nästan för bra för att vara sant!

lördag 10 september 2016

Nu är hon här!


Igår hämtade jag och pappa vår lilla nalleflicka Idun söder om Stockholm. En tio veckor gammal collievalp! Hemresan gick alldeles utmärkt, hon hittade ganska snabbt sin plats i bilen och vi klarade oss från åksjuka och olyckor.

Frost blev alldeles överlycklig över sin nya kamrat och är väldigt intensiv emellanåt. Men Idun tycks ta livet med ro, när hon blir less lägger hon bara igen ögonen och somnar en stund på golvet. Inatt har det stundvis varit lite spring men sen har de också delat filt och sovit tillsammans nedanför min säng några timmar, så jag tror att det lägger sig på någon dag till


Idun är också mycket förtjust i familjens människovalpar och följer gärna efter barnen dit de går. Det är häftigt att se samspelet dem emellan! Jag tror att barn lär sig både empati, respekt och ansvar av att växa upp med djur omkring sig och är glad att vi har möjligheten att ge dem det!

tisdag 6 september 2016

September!

Så blev det höst! Alla årstider har ju sin charm och enligt mig är höstens bästa egenskaper den höga, friska luften och alla färgskiftningar i naturen...


Jag tycker flugsvampar är så fina! De är liksom sagoaktiga på något vis.. Svamp, ätbara då alltså, är något jag skulle vilja bli bättre på i framtiden.

Håller mig annars till frukt och bär. Det är jag bättre på och känner mig så rik när jag på hösten kan fylla frysen för ett år framåt!

I år fixade vi äntligen en egen och efterlängtad grillplats vid skogskanten. Där grillade vi idag vår lunch, i ett vindstilla och lagomt kyligt september!


Äppelträdet är fullt med frukt! Barnen plockar och stoppar i skolryggsäcken på morgonen. Det är vardagslyx tycker jag, även fast jag själv inte kan äta dem. 

Ja, höstens alla färger alltså! Kan inte se mig less! Känns fint med lite valpledigt i dessa tider, för på fredag kommer ju äntligen vår lilla Idun! Som vi längtar..