söndag 29 maj 2016

Mors dag!

Jag hade önskat att jag fått fira min egen mamma idag! Hyllat henne och tala om för henne hur mycket hon betytt, såsom alla andra gjort idag. Men jag får nöja mig med att plocka fram de finaste av minnen och vara glad för allt hon hann göra för oss!


Bortsett den oändliga saknaden så har jag haft den bästa Morsdagen jag kunde ha fått. Fick några timmar för mig själv i förmiddags för att uppdatera min garderob inför den stundande solsemestern. Därefter packade vi in oss i bilen och åkte till stugan för att äta lite tårta, njuta av sol och klarblå himmel och plantera ned lite skott av bärbuskar och rabarber.

onsdag 25 maj 2016

Årets blomlådor



Idag har jag planterat i blomlådorna, så nu får vi hoppas att vi gjort bort frostnätter och kyla! I år valde jag bort pelargoner för ceriserosa petunior. Petunior är något jag minns att min farmor brukade ha i sina balkonglådor när jag var liten. När jag stod där på handelsträdgården idag kunde jag inte motstå den här fantastiska färgen och jag känner mig riktigt nöjd med att testa något nytt i år! 

måndag 23 maj 2016

Utlandspepp!




De här bilderna är från ifjol, när jag och världens bästa Jessica åkte utomlands. Vi fantiserade lite om en semestervecka för oss själva och jag är faktiskt fortfarande förvånad att vi lämnade våra karlar och alla kidsen hemma för en resa på egen hand! 

Vi hade en helt fantastisk vecka fylld med gassande sol, bad, god mat, juicedrinkar vid poolen och kanske mest av allt.. sömn. Det var sovmorgon, lata dagar i solstolen, eftermiddagsvila och tidiga kvällar. Precis vad två småbarnsmammor behövde för att ladda batterierna lite extra!

Nedräkningen har nu börjat inför nästa resa, som blir tillsammans med min pappa och mina yngre syskon. Det är lite jobbigt att ge sig iväg även denna gång men till nästa kanske jag övertalat både make och barn att följa med!

lördag 14 maj 2016

Bröllop!



Idag hade jag glädjen att få vara med på ett av vårens alla bröllop. Det är ju något alldeles speciellt att få närvara en sådan dag! Alla är glada och förväntansfulla och bara kärlek får plats. Jag som är en sån enormt känslosam människa hade stora problem att hålla tårarna tillbaka! (Tur att jag inte var ensam.) Ann fick sin Micke och dessutom lite försiktigt regn i håret när de lämnade kyrkan. Mycket bättre än så kunde det ju inte bli!

Prästen sa något som fastnade i mitt huvud. "I varje man bor en konung och i varje kvinna en drottning. Tala till dem och de kommer stiga fram". Det var dagens sanning. Värt att bära med sig! 

torsdag 12 maj 2016

Ett motionspass med utsikt







Listan om våren

Har våren börjat som du tänkt dig? Ja, det tycker jag! Bortsett från målet att komma igång med träningen som inte alls går som tänkt, så har våren gett mig den där extra energin som jag längtat efter.
Hur såg ditt liv ut förra våren? Då var allting skit. Prövningarna rullade in på löpande band och sorgen efter mamma körde mig längre och längre ner mot botten.
Hur hoppas du att våren blir i år? Jag hoppas att det blir en vändpunkt, där livet vänder upp och medvinden knuffar oss framåt igen!
Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår? Jag har inte tänkt så långt, just nu har jag bara sommaren i sikte!
Vad är ditt vårplagg nummer ett? Ballerinaskor!
Hur förändras musiken du lyssnar på under våren? Oftast får jag en enorm längtan ut på dansbanorna under våren, så det gamla USB-minnet med dansmusik åker gärna fram. 
Har du några särskilda vårprojekt på g? Jag har alltid massor med projekt i huvudet, just nu funderar jag om det skulle vara möjligt att ha fler djur på gården. 
Vad önskar du dig i vår? Jag skulle förutom en miljonvinst önska att jag fann den där träningsentusiasmen som jag fick en släng av ifjol. 
Föredrar du våren eller hösten? Våren, när hela sommaren fortfarande ligger framför en är nog vad jag föredrar mest! Men det är ju något speciellt med höstluften och alla naturens färger på hösten också.
Vem/vad är din vårförälskelse? På våren vill jag göra om. Gärna allt, inklusive mig själv. Till skillnad från vintertröttheten som ofta drabbar mig blir jag nästan manisk på våren istället. 
Tre saker som stoppar vårkänslorna: Pollenallergin, när hunden tappar vinterpälsen och all sand/lera som följer med in.
Har du redan några sommarplaner? Jag ska åka en vecka utomlands med pappa och syskonen. För familjen har vi egentligen inga spikade planer ännu men vi funderar på en semesterresa i södra Sverige.

Är ni kvar?



Här är jag igen, utan löften, men med en förhoppning om att lusten att blogga igen snart ska vara som en drog, som det var förut. Våren är äntligen här och jag njuter verkligen! Har fortfarande svårt att ta till mig livet efter alla prövningar, men jag jobbar på det och årstiden hjälper mig på fötter. Det här är den absolut bästa tiden på året! Det känns som allting ligger framför en. Och förutom att allt sakta går i blom och semestermånaden närmar sig, så är kalendern fylld med kalas och bröllop, möhippor och födelsedagar, en utlandsresa och mycket annat som kommer göra mig gott.