tisdag 28 juli 2015

Att fylla 30!


I helgen fyllde jag 30 år! Vi hade ordnat med ett enkelt och familjärt kalas i Myckelgensjö, med mat och lekar och övernattning för de långväga gästerna. Det blev väldigt lyckat! Vi grillade och åt gräddtårta med jordgubbar. Något annat går minsann inte för sig när man fyller år mitt i sommaren! På kvällen serverades sedan bubbel av olika slag i glasen. Drygt tio barn lekte som bästa vänner och vi vuxna satt ute långt in på natten när de små sedan hade somnat. Hela dagen hade vi ett fantastiskt väder, i jämförelse med vad denna sommar hittills bjudit oss på. Vi lyckades verkligen hitta rätt dag! För morgonen efter var det spöregn igen.

Känner mig enormt tacksam över alla som kom! Närmare 40 personer med varierande åldrar från ett till 82 år. Tacksam är jag också över presenter och de bidrag vi fick för att kunna åka iväg på en resa med familjen lite längre fram.  

söndag 19 juli 2015

På spaning



Igårkväll när ingenting längre var roligt med att sitta inne och höra regnet mot fönsterrutorna packade vi in barnen med sitt lördagsgodis och åkte ut på viltspaning! Vi trivs alla i bilen och barnen tycker det är spännande att vara ute och spana. Vi hade turen att få se en älgko men tyvärr var det allt i djurväg den här gången. Däremot fick vi ju se nya vägar, spegelblanka små tjärnar och stora vyer! Och äta godis. Inte fy skam det heller!

lördag 18 juli 2015

Lördag hela veckan!


Igår gjorde jag min sista arbetsdag. Från och med nu är det lördag hela veckan! Vi har fått semester och ska vara ledig tillsammans i tre veckor framöver! Det är lite annat än tre månader som i fjol, men så har vi också varit hemma mycket under året som gått.

Sommaren är min absoluta favoritårstid! Bortsett från allergin, vill säga. Jag hoppas att vädret ska vara med oss från och med nu och att allt sånt där som man tänkt att man ska göra, också kommer att bli av. Utflykter, bjudningar, målning, projekt och annat. 

Bilden togs tidigare i veckan vid ett kvällsdopp vid Flärken. Idag är det tyvärr inte riktigt lika härligt ute!

torsdag 9 juli 2015

Blomstertider



Ikväll bad min stora lilla tjej om en egen stund. Vi bestämde oss för att gå ut och plocka blommor, bara vi två, utan småbröder som konkurrerar om uppmärksamheten.

onsdag 8 juli 2015

Med längtan efter sommaren

Liksom på många andra ställen runt om i landet har sommaren inte varit sådär somrig, såsom åtminstone jag har föreställningen om att den ska vara. Det är fortfarande oftast långbyxor och jacka som gäller. Därför känns det extra skönt att vår semester inte ens har börjat än! Maken räknar ned sista dagarna nu men jag har en vecka till kvar att jobba innan ledigheten.



Tidigare skulle jag blivit stressad över att vi inte har semesterplanerna färdiga men jag har lärt mig att det är enklast att leva för stunden med flera barn i huset. Faktiskt tror jag att jag håller på att bli vuxen (och ha lite åldersnoja -men mer om det en annan gång). I sommar planerar vi för kortare turer, dagsutflykter och lite extra vardagslyx för att sätta lite guldkant på barnens sommarlov. Får vi bara lite sol, bad och glass räcker det ju faktiskt ganska långt.

söndag 5 juli 2015

En helg att minnas

Vilken fantastisk helg vi haft! Vi har laddat våra batterier för några sista arbetsveckor innan semestern väntar. Upplevt en liten försmak på vad ledigheten förhoppningsvis ska komma att bli. Nedräkningen har påbörjats!


Vi åkte tidigt på lördagsmorgon med siktet inställt på Örträsk, med helgvistelse hos goda vänner. Men innan vi körde dit stannade vi på Älgfarmen i Bjurholm för att se på årets kalvar. Hur söta? Om de inte blev vuxna hade jag kunnat adoptera dem! :-) Tre veckor gamla, alldeles mjuka och jättetama. 

Senare på eftermiddagen ankom vi slutligen till målet för helgen. Och där har vi haft det hur bra som helst! Det är få förunnat att ha sådana vänner! Där alla gå ihop, mammor och pappor och småttingar.