söndag 27 april 2014

Nya tider




Jag har gett mig den på komma i form nu efter de tre graviditeterna. Den kropp som återstår är i ärlighetens namn rätt klen. Men promenaderna har nästan blivit som en drog! (Istället för allt socker jag vanligtvis pumpat i mig) Jag längtar efter att komma iväg varje dag och känner att jag äntligen har hittat motivationen till nya vanor! 

Efter sju veckor återstår nu knappt två kilon av de 17(!) som jag lade på mig under graviditeten. Och då har inga hårda träningspass eller dieter förekommit. Jag är vansinnigt nöjd! Men antalet förlorade kilon är egentligen inte det viktigaste, även om det är en vinst i sig. Jag har en fantasi om att få komma i mitt livs form nu och då står kondition och styrka än högre upp på önskelistan. Jag tror att jag kanske kan lyckas den här gången! Jag vill ialla fall tro det :-)

torsdag 24 april 2014

Vilken dag!

Jag blundar mot solen och bakom ögonlocken känns det som riktig sommar. Fåglarna kvittrar. Solen värmer och utökar antalet fräknar på min näsa. Minstingen sover i vagnen. De äldre varvar mellan sandlådelek, hopp på studsmattan och någon sorts häst och bonde-lek. Jag tar ett varv i trädgården och fantiserar om sommarens projekt. Om blommor. Sen avbryter vi allt för en glass. En glass som vill smälta över små fingrar. Vilken underbar dag! I världsklass.

Promenadtankar


Det slår ut lite mer för varje dag som går nu och trots att den elaka ögonklådan sakta men säkert börjar plåga mig så känner jag glädje över grönskans återkomst. Jag njuter av mina promenader med hund, barnvagn och musik i öronen. Det här är klart den bästa tiden på året! Allting ligger fortfarande framför -semestertiden, sommarvärmen, de ljusa nätterna, logdanserna, trädgårdsbären och mycket mer. 

tisdag 22 april 2014

Födelsedagsfika


Ikväll ska vi fira pappan i huset! Förutom en tårta garnerad av barnen med massor av smågodis har jag gjort mina livs första cupkakes! Betyg? Mycket väl godkända! Åtminstone smakmässigt :-)

onsdag 16 april 2014

Våren stegar in




Så blev det äntligen vår! Under en period varje vinter känns det som att det aldrig kommer hända igen - men äntligen! Jag älskar känslan av att ha hela den här underbara tiden och hela sommaren framför oss! Och därefter flera månader av gemensam föräldraledighet.

Växthuset är så gott som lagat och jag spånar nu vidare på en massa små och stora projekt som jag hoppas att det ska finnas tid för längre fram. Drömmar och måsten.

Men nu först väntar fyra dagars påskledighet för hela familjen. Jag och barnen börjar dock påsklovet redan imorgon eftersom magsjuka härjar på förskolan igen. Jag håller både tummar och andan att vi har klarat oss. Vill verkligen inte ha in den i huset!

Vårlökar i blom

måndag 14 april 2014

Fisksoppa


Ibland känns det som man rullar i samma spår vad gäller mat. Jag har införskaffat en almanacka i skafferiet där jag skriver ned vad vi ätit, som inspiration och för att undvika att bli enformig. Soppa äter vi nästan aldrig men för ett tag sen bestämde jag mig för att göra fisksoppa till middag! Jag höftade vad gäller precis allt men resultatet blev jättebra.

Jag började med att koka upp vatten och grönsaksbuljong. Därefter kokade jag morötter, purjo och potatis mjuka innan jag tillsatte grädde och smaksatte med salt, peppar och curry. Sen åkte torsktärningarna i ett par minuter innan jag avslutningsvis tillsatte creme fraiche för en lite rundare smak.

Soppa måste vi äta oftare! Har ni några goda recept att dela med er av?

fredag 11 april 2014

Snart i släktens brevlådor


I slutet av maj ska vi döpa nytillskottet och nu håller jag på här hemma att fixa med inbjudningskorten. Sånt här skulle jag kunna pyssla med för jämnan om tid bara hade funnits! Att få sitta här och vara kreativ i tystnad är lite som avkoppling mitt i ett annars, just nu, rätt så hektiskt liv. Hektiskt, men bra såklart! :-)

söndag 6 april 2014

En stor liten bonus

Jag lever fortfarande som i en lyckobubbla. Det är så ofantligt stort med kärlek och vi är lite som nyförälskade hela högen här hemma. Faktiskt så känns lillebror som en liten bonus! En extravinst på något vis. Jag trodde ju inte jag skulle uppleva detta igen och njuter verkligen till hundra procent av att få chansen att göra det. 

Det här med tid för egna saker blir det dock mindre och mindre utav :-) Men jag har inte glömt er! Jag fortsätter läsa i era bloggar, om än i tystnad. Och jag har mycket på lager, det har bara inte hunnit sättas ord på än. Men det kommer.. Jag lovar!

Livet ur mobilen

Ett riktigt vårtecken!

Lunch ute - korvgrillning.

Äggmackor. Favoritfrukosten just nu!

Lagade fisksoppa på fredagen. Åtminstone jag åt med god aptit!

Barnvagnspromenader. Bäst just nu!

Hade bakfickan rymt några miljoner hade jag investerat..