fredag 31 januari 2014

Lägesrapport

Vi har haft sjukstuga här hemma hela veckan. Lilleman har varit förkyld och på nätterna har hans små öron gjort väldigt ont. Natten till idag sov han dock hela natten vilket förhoppningsvis är ett tecken på att han är på väg att återhämta sig. Mini är kvar i magen, trots några timmars värkar och känningar under förra helgen. Saaakta, men säkert går tiden och på måndag har vi gjort 35 fulla veckor!


Jag har dock börjat bli så grymt rastlös. Jag försöker pyssla på i lagom takt men vet inte riktigt vad jag ska göra av all min tid. Men någon som är väldigt nöjd med att det finns folk hemma om dagarna är den här blivande ettåringen. Jag vet inte om det är som dom säger, att hundar vaktar den gravida kvinnan eller om vi bara håller på bli bästisar vi två. Det spelar mindre roll vilket - det är ju fint hursom!

fredag 24 januari 2014

Elefantöra


För några veckor sedan fick jag tag på blomman som cirkulerat runt bland bloggarna en längre tid. Elefantöra, Pilea peperomioides, Parasollpilea... Den verkar ha många namn, men inte lättare att få tag i för den saks skull. Men så en dag bara stod den där! Den sista i blomsterbutiken, lite ledsen och krullig, men till nedsatt pris. Det ska bli intressant att se om mina ogröna fingrar lyckas hålla den vid liv. Om inte annat är makens fingrar grönare! Jag hade turen att få flera skott i samma kruka, så förhoppningsvis klarar vi åtminstone en. Om inte det så är snart pelargonernas tid här! :-) Hurra för det! Jag har börjat längta efter mina Mårbackor som står på vintervila nere i matkällaren.

måndag 20 januari 2014

Småfåglarnas nya kompanjon


Den här busen äter sig mätt vid fågelbordet om dagarna! (Och jag gissar att det är han som tar sig in i garaget och käkar direkt ut påsen när vi glömt fylla på). Idag satt han vid fågelbordet tillsammans med småfåglarna när jag kom ut. Fåglarna flög men han satt kvar och tittade på mig tills jag var på bara ett par meters avstånd. Jag gillar att ha djuren om husknuten men en som blir något frustrerad är han som bara får titta från hundgården. Han skulle bra gärna hålla efter!

söndag 19 januari 2014

En stund i hagen


Vår dotter har länge varit fast besluten om att hon vill lära sig rida. Hon vill ha två egna hästar,en flicka och en pojke som ska bo på våran altan. Nåja, idag tog vi med henne till en tjej utanför byn som har hästar och som välkomnat oss att komma och introducera dem för vår dotter. Trots att det var både kallt och allt för halkigt för att sitta upp så var hon mer än nöjd med dagens utflykt. Vi får väl se om det här var inkörsporten till ridning i vår familj! Jag har också önskat ibland att jag kunde rida, men har stor respekt för de stora djuren. Annat är det med vår dotter, tuffare tjej får man ju leta efter! Vi pratade lite löst om ridlektioner och jag verkligen önskar min dotter ett brinnande intresse för något. Ett sådant har jag ofta saknat, speciellt i vuxen ålder.

torsdag 16 januari 2014

Äntligen vinter värt sitt namn


Dagens väder alltså. Det har varit helt fantastiskt! Även om jag bara sett det genom bilrutan och fönstret hemma i köket. Jag har suttit och önskat att jag hade orkat med en långpromenad! Men jag får hålla mig i skinnet lite till. 

Det är alldeles lagom kallt, solen orkade sig fram en stund vid lunch och det snöar lite lätt hela tiden. Hela världen är vit! Det här är vinter värt sitt namn och jag har kommit fram till att jag nog skulle sakna den om den inte fanns! 

Idag har jag varit iväg till barnmorskan. Vi håller liksom andan nu eftersom det var här i dagarna jag åkte in med tidig vattenavgång med lilleman. Just nu känns det inte alls som något kommer hända inom närmsta tiden. Det är ju tur, men det känns faktiskt nästan som att jag går på övertid eftersom vårt mål att passera nyår gick alldeles ypperligt! Fram till nästa besök hoppas jag att jag i alla fall klarar mig. Därefter kan han få komma tycker jag!

tisdag 14 januari 2014

Lekrummet


Sakta men säkert tar det form här hemma! Det har tagit oss ganska precis ett år att få i ordning på nedervåningen, efter att vi tog upp väggen mellan vardagrummet och ett litet sovrum. Ungefär såhär har det sett ut under byggtiden. Ännu saknas taklister i vardagsrummet och därinne har jag önskemål om att få byta ut lite mölemang så småningom. Men det som blivit lekhörna i en del av det tidigare sovrummet är nu så gott som färdigt. Såhär ser det ut!

Tapeterna heter atrium grå och är från Rusta och lekbordet har vi byggt utav en vit bänkskiva från Ikea. Mattan på golvet är filtmatta på metervara. Hyllan består utav en längre fönsterbräda och två konsoller som jag hittade liggandes i våra gömmor. Pinnstolen köpte jag på loppis för 30:- Det behöver inte nödvändigtvis vara varken avancerat eller jättedyrt att få till en förändring! Jag är jättenöjd!

måndag 13 januari 2014

Kyligt!


Termometern visade under förmiddagen -18! Det känns verkligen ovant efter alla dessa vintermånader med plusgrader. Jag gick ut en kort stund och kände hur mina blöta hårtoppar som kom fram under mössan snabbt frystes till is, det blev sådär otäckt kallt i näsan och jag valde att andas ner i jackan. Men jag gillar det ändå. Det känns som hela kroppen rensas av den friska luften! Och solen orkade sig nästan fram bakom skogen idag. Energin som det ger efter alla dessa mörka månader.. Åh, jag är faktiskt glad att vintern är här! 

söndag 12 januari 2014

Kulan, snön och jycken.

Vit färg och röda druvor


Vi har haft barnvakt ett dygn. Igår åt vi en vansinnigt god middag som i ärlighetens namn gjorde mig tårögd.  Jag åt så jag nästan inte kunde röra mig efteråt och imorse vaknade jag av att det hade ljusnat. Så länge har vi inte sovit på väldigt länge! Men nu längtar jag efter mina små vildbasar. Det är så ovant att vara ifrån dem och jag vet inte riktigt vad jag ska ägna min tid åt när de är borta.

 Lite effektiv har jag ändå lyckats vara. Jag har gjort sånt som jag annars inte riktigt finner tid till. Målarburken har varit framme och jag har även planterat om lite ledsna blommor. De sista spåren av julen är bortplockade, jag varit en sväng på Retro o Kult och framförallt har jag suttit ned och vilat den här jättekroppen.

fredag 10 januari 2014

Fredagsmorgon


Det är fredagsmorgon och ett tunt skikt snö har kommit över natten. Vi har minusgrader för första dagen på jag vet inte hur länge. Barnen och maken gör sin sista dag på jullovet och vi bygger legomaskiner samtidigt som jag gräddar scones till dagens frukost. Julen är så gott som utstökad och istället för ett pyntat kök pryds bordet nu av ljusrosa tulpaner. Jag känner att jag har mer energi än vanligt idag, så det här blir nog en bra dag!

söndag 5 januari 2014

Hallå vintern, var är du?

Det här vädret alltså! Det är bara ljust knappt fem timmar per dag och det är så blankt på vägar och i trädgården att man knappt vågar sig ut. Jag är livrädd att ramla med kulan, barnen klättrar på väggarna och vi börjar vara rastlösa här hemma. Så nu får det faktiskt gärna bli några minusgrader och lite vitt på backen!

fredag 3 januari 2014

Återblick 2013, del 2.

Juli.





Augusti.





 September.





Oktober.





November.





December.



 

God fortsättning på det nya året! :-)

torsdag 2 januari 2014