måndag 25 november 2013

Godmorgon!


Det är mest måndag och fredag hela tiden, tycker jag. Den senaste tiden har gått så otroligt fort! Advent närmar sig och jag kan inte riktigt förstå hur det gick till. Det finns så mycket som jag tänkt och velat skriva om, men blogginläggen är fortfarande halvskrivna eller opåbörjade. Men det måste bli sen, för nu ska jag bege mig till jobbet och baka saffransbröd.

måndag 18 november 2013

Pepparkaksdekorationer


Den här veckan har vi kvällarna tillsammans - hela familjen. Det är värt så obeskrivligt mycket eftersom maken den andra veckan är borta långt in på natten (och jag kliver upp bara två timmar efter han kommit hem då). 

Idag efter middagen tog vi oss an ett alldeles lagom avancerat och tidskrävande kvällspyssel för en barnfamilj. Att dekorera (och äta) pepparkakor! Här ovan är makens verk. Jag tror att vi lagom till jul ska göra egna små pepparkakshjärtan med hål i och sedan fylla julgranen med ätbara julgransdekorationer! :-)

(Pepparkaksdekorationerna finns att köpa färdiga på Ica i massor av olika sorter).

tisdag 12 november 2013

Dax att släppa garden

Häromdagen så lade jag de minsta bebiskläderna i tvätten. Allt från prematurkläder till storlek 56. Jag har nu gått 23 fulla veckor men kan fortfarande inte riktigt ta till mig att det på några månader till kommer finnas ännu en liten i huset! En Mini :-) Det är förstås fantastiskt - men fortfarande overkligt! Jag är obeskrivligt rädd att föda för tidigt även denna gång och av den anledningen har jag liksom inte tillåtit mig själv att slappna av. Jag har varit tacksam för varje dag som passerat hittills.

Magen växer, fogarna gör ont och kroppen börjar säga ifrån. Blodtrycket är jättelågt, händerna sväller och orken tryter. Ändå blir jag nästan chockad när jag ser mig själv i spegeln! Men nu har jag lovat mig själv att släppa garden lite! Jag har nått ett av mina mål, jag är under bevakning och har bestämt mig för att få njuta nu. Jag vill inte missa den här graviditeten på grund av oro. Nä, nu ska jag ta till vara på det som är och fokusera på nästa mål - att nå 2014. 

lördag 9 november 2013

Vinterfeeling


Det är dax att ta in det sista från trädgården, för nu kommer det lite snö var och varannan dag och temperaturen håller sig låg. Det blir mycket ljusare och trevligare ute med lite snö och jag börjar faktiskt längta efter vinter istället för det här eviga mörkret som nu råder. Antar att jag kommer ångra de orden den dag det faller en halvmeter blötsnö som ska skottas! Men jag ser fram emot annat än bara snö - att få hugga utegranen till första advent och sätta ut ljusslingor som lyser upp i mörkret. Att få tända lyktor på trappen och elda i eldkorgen.

Idag har jag nog nån sorts vinterfeeling för jag sitter och spånar på en adventskalender till barnen i december och vad det ska tänkas bli för julklappar i år. Har ni bra förslag inom det området så tages de tacksamt emot :-)

torsdag 7 november 2013

En hall i förvandling


Ikväll ska vår hall få nya, randiga ljusblå tapeter. Jag älskar tanken att huset nu sakta tar form efter våra önskemål. Renovering är ingenting vi haft som prio under småbarnstiden och nu är vi ju snart där igen så vi får försöka avsluta vad vi påbörjat innan dess. Till veckan kommer också en efterlängtad möbelleverans från det blågula varuhuset. Jag har inte visat så mycket hemifrån, men allt eftersom saker och ting blir färdigt och jag känner mig mera tillfreds, så ska jag visa er hur vi bor.

måndag 4 november 2013

Av kärlek till dig!

Det är helt overkligt att sju år har passerat. Jag älskar dig!

söndag 3 november 2013

Ljus för de som finns i våra hjärtan

Söndagsmorgon


Idag fick vi sova till klockan nästan var halv sju. Bara en sån sak! Ute har små vita flingor lagt sig på marken och till frukosten bakade jag scones. Nu har köksbordet övertagits av legobyggare och jag tänkte göra upp en plan för vad jag vill hinna med under dagen. Lite av allt det tänkte jag också lyckas åstadkomma!

Som svar på frågan om mitt jobb, så jobbar jag som bröd- och bageriansvarig i en butik. Antagligen världens bästa jobb! :-)

lördag 2 november 2013

Lite av det som varit

 
Minis första inhandlad och Pepparkaksbjudning.

  
Ladies Night, Ö-vik & Fast anställning på bästa jobbet!

 
Älskade ungar & Årets första snö!

 
Förvirrade småfåglar och Bästa godiskombinationen.