lördag 31 augusti 2013

En egen dag

Idag har maken tagit barn och jycke och åkt till stugan. De där fyra trivs skulle kunna bosätta sig där i vildmarken. Jag är glad för några timmar eller en helg då och då. Till idag hade jag efterlyst en dag alldeles för mig själv. Hemma. Det har nog nästan aldrig hänt sedan vi flyttade hit att jag varit ensam hemma.

Spegelblankt på Torrvattnet

Jag ser fram emot att ta den här lördagen i egen takt. Planen är att försöka ta tag i det kaos vi lyckats skapa här hemma, plocka fram målarpenslarna och gå lös där det behövs, stryka gardiner och ställa tillbaka fönsterlamporna igen. Plantera lite höstblommor och köpa virke. Eller åtminstone något av allt det där.

måndag 26 augusti 2013

När alla andra sover


Jag kliver upp väldigt tidigt de dagar jag jobbar. Väckarklockan ringer tio över fyra och just då skulle jag kunna göra vad som helst för att få ligga kvar. Men sen, när jag väl kommit upp, då är det ganska skönt att vara vaken sådär när ingen annan är det. Det är en speciell känsla att gå ut och uppleva total tystnad.

Senaste veckan har det varit makalöst fina mornar på väg till jobbet. Solen har precis varit på väg upp, dimman lättar sakta och dimslöjor syns ovan vattnen. 

Imorse tog jag med kameran och åkte lite tidigare för att föreviga det hela. Men solen hade inte hunnit upp och dimslöjorna ovan vattnen syntes inte i den tjocka dimman. Kanske är det nu så att jag kommer stiga upp och köra till jobbet i mörker framöver. Men visar sig motsatsen så ska jag absolut föreviga allt en annan morgon. Så att ni får se vad jag menar.

På toppen av Brusberget



Jag har jobbat hela helgen men igårkväll efter jobbet fanns det lite energi kvar så vi packade picknickväskan och letade oss iväg på en kvällsutflykt. Slutdestination blev toppen av Brusberget, där varken jag eller barnen varit förut. Trots att det är så väldigt nära hemifrån. Efter vår fikapaus med bullar och melon tog vi vara på utsikten. Med lite pekhjälp kunde barnen se vårt hus!

torsdag 22 augusti 2013

Dagens glädjeämnen


Jag är så vansinnigt glad över mitt nya jobb. Det var nog meningen att det skulle ta lite tid så att jag också skulle hitta rätt till slut. För det känner jag verkligen att jag har gjort nu. Det är lite som att ha hittat hem igen!

Hur glad jag än är över jobbet så är jag idag glad att få vara hemma med barnen. Jag har som småbarnsförälder fått ett ultimat schema med möjligheten att vara hemma med dem två dagar i veckan. Bara det säger ju en del.

Något annat som gör mig glad är den här härligt rosa ranunkeln som slagit ut i min rabatt. Jag hade förstått det som att det var svåra blommor så jag satte dem utan förhoppningar tidigt i somras. Men jag verkar ha lyckats trots allt! :-)

måndag 19 augusti 2013

Jag är snart tillbaka!


 
 
 

För er som följer mig på Instagram blir det en repris av bilder. Kameran är full av nya men jag har inte riktigt kommit igen efter den här bloggpausen som jag tog mig friheten till i sommar. Men jag är snart tillbaka!

tisdag 13 augusti 2013

Mina känslor för hösten


Sista tiden har jag verkligen börjat känna att hösten är här. Det är en helt annan luft ute, den är friskare och behagligt sval. Men jag kommer inte överrens med mig själv om mina känslor för hösten. Det är för mig alltid en sorg att sommaren är över. Trots att jag också ser fram emot varmare kläder, tända fönsterlampor och stearinljus, vackra höstlöv och det sista trädgårdsarbetet. Hösten har sin tjusning, men det är också en transportsträcka mot den där enormt mörka, gråa och trista tiden i november och den där evighetslånga och jättekalla januari. Hursomhelst. 

Medan minstingen tog igen sig idag så tog jag och dottern tag i lite stök i växthuset. Några plantor behövdes knytas upp och några hade gjort sitt. De fick tillsammans med lite sorgsna blommor skjuts till komposten. Jag kikade till mina morötter och till min stora glädje verkar naturen skött sitt. Jag har inte lyft ett finger sedan jag satts dem, men trots det verkar vi få skörda lagom till första frostnäterna. Årets första äpple plockades också in och trots den där sorgen att sommaren är över föddes en jättelust att bums sätta igång med höstarbetet.

Instagram från helgen

 
 

onsdag 7 augusti 2013

Välkommen in i växthuset


 


Det har gått över förväntan i vårt lilla växthus i år! Det är snudd på väl litet, men egentligen alldeles lagom för mig som också anser mig ha alldeles för lite tid. Tur att jag har god hjälp av både make och svärfar. De verkar båda tycka om att bära vattenkannor och se efter plantorna åt mig.

Häromdagen kunde vi i vilket fall skåda en minimelon! Jag undrar just om det kommer bli något av den? Roligt hade det i vilket fall varit! Gurkor har vi plockat in en hel hög. Stora, fina och goda! Och fler av dem verkar det bli. De två första paprikorna skördade vi idag och tomater verkar vi inte heller få brist på :-)

måndag 5 augusti 2013

En efterlängtad paus






Till helgen väntar den där efterlängtade helgen som jag sett fram emot så länge. Som inte blev av ens förra sommaren men som kommer att bli det nu. Ett dygn för oss själva i tystnad. Ett dygn ensamma i stugan.

Jag tänker att jag ska ligga i båten och lyssna till kluckandet medan maken fiskar. Förhoppningsvis under solen på en spegelblank sjö. Och jag tänker att vi ska tända en eld och se solen gå ned. Att vi ska lösa korsord och lyssna på den enda radiokanal vi lyckas ratta in. Att vi ska somna till ljudet av en sprakande öppenspis och kliva upp på söndagen först när det behagar oss själva.