tisdag 18 juni 2013

En tisdagsutflykt


Jag är hemma med barnen idag. Lite försmak på kommande sommarlov och semesterledighet. Rastlösa vaknade vi hela högen så vi bestämde oss snabbt för en dag med utflykt. Det fick bli en loppisrunda, glass och besök på museet i Moliden. En lyckad tisdagsförmiddag, tyckte vi alla.

söndag 16 juni 2013

Semesterkalendern ska fyllas

Såpbubblor,

födelsedagsfiranden,

jordgubbar,

glada barn

och sommarblommor.

Dagarna bara rusar fram sedan jag började jobba! Det känns faktiskt väldigt bra att vara åter i arbetslivet igen efter ganska många år som hemmamamma. Jag är så glad över mitt nya jobb, att det till slut kom att ordna sig. Vi har haft en toppenhelg, men jag sitter nog här och längtar lite tills klockan ringer imorgonbitti vid fyra.

I sommar kommer jag bara att ta ut två veckors ledighet, men barnen och maken kommer ha längre semester. Jag har suttit här ikväll och kluddat i almanackan. Planerat och bokat och funderat över hur jag bäst ska hinna mest på mina två veckor. Jag har skrivit in alla sommarens närliggande logdanser, bokat stuga och radat upp önskemål på dagsutflykter. Jag ska tipsa er om fina ställen härikring en annan dag! Men nu måste jag lägga mig.

Morgonpromenad i det tysta


fredag 14 juni 2013

Födelsedagsförberedelser

 
Jordgubbstårta med marängbotten, kanelbullar, guldkaka och chokladbollar. Snart är vi redo för en helg med tvåårsfirande för lillebror! Bara presentinslagningen återstår nu.

söndag 9 juni 2013

Torrvattnet

 

Idag har vi känt lugnet i stugan. Det finns nog ingen annanstans där familjen är så harmonisk. Maken har sitt eget paradis där. Barnen roar sig med kottar och stenkastning i vattnet och hunden han springer fritt. Och jag, jag drabbas som alltid av en förlamande känsla som jag brukar kalla för stugkoma. 

torsdag 6 juni 2013

Sommarblommor i köket

 
Det kliar i princip överallt! Jag har varit ute och rensat rabatter och pallkragar ikväll, plockat lite sommarblommor i dikeskanten och är nu fullständigt uppäten! Mygginvation! Det måste vara några extra miljoner av dem i år. Visst?
 
Av någon anledning går jag runt och känner mig stressad över att sommaren snart ska vara över. Att jag ska missa den. Jag är rädd att den ska passera sådär fort som den gjort de två senaste åren och att jag till hösten ska stå där och känna att jag inte hann med.
 
Men jag försöker hejda mig själv. Tänka att sommaren faktiskt knappt har börjat, att jag ska planera den väl. Att nätterna är långa nu och att den bästa tiden fortfarande ligger framför oss. Då känns det i alla fall lite bättre igen!

Väder för att svalka sig


Värmen är åter så vi trotsade onda halsar och hosta för lite bad ikväll. Temperaturen visade 19 grader i vattnet och när den isande känslan om fotlederna hade släppt kändes vattnet faktiskt rätt behagligt. Jag som badkruka ska nog överväga ett bad i år! Det var många år sedan sist och då hängde jag krampaktigt om halsen på maken som tvingade mig ut. Kan nog bli likadant i år..

onsdag 5 juni 2013

Tålamodsprövning och kanelbullar


Igår var jag ledig och vi hade besök utav Sandra, hennes dotter och deras hund. Vi ställde till med bullbak! Med två busande hundar och tre hjälpsamma barn kan det lätt bli en riktig tålamodsprövning och man skulle kunna sammanfatta det hela som en livad dag i (socker)lådan!

Nu är jag uppstigen för att ge mig iväg och baka mera bullar! På jobbet. Förhoppningsvis går det lite lugnare till där.

tisdag 4 juni 2013

En orimlig växtkurva

 

Här kommer en liten valpuppföljning för er som saknade valpbilder. 

Det har ju onekligen hänt lite sedan vi hämtade honom om man säger så. Det har gått sex veckor ungefär och Frost växer så det knakar. På den korta tiden har han växt mycket på höjden men också mer än dubblat sin vikt. Frost är en stabil och trevlig kille. Även om han är bra dryg ibland (läs: ofta) så antar jag att han är som en valp är mest.. Nyfiken, glad, påhittig, busig och trotsig.