onsdag 30 januari 2013

Dumheten på papper


Jag har bestämt mig för att på egen hand försöka repetera gymnasiet. Det är ju skrämmande vad dåligt man minns! Väntar nu på en hemklickad bok som ska vara bra och har som mål att skriva resultat på högskoleprovet i vår. Bara för att. För att få dumheten på papper, eller nått sånt. 

tisdag 29 januari 2013

Tanten i mig


 
 

Idag hade jag mitt sista möte med coachen. Det känns sådär. Den här tiden har gett mig mycket och jag hade gärna fortsatt! Men men och hursomhelst. 

Därifrån åkte jag för att handla. Nya blommor och garn stod på handlingslappen. Bara det faktiskt. Men där gick jag runt vansinnigt hungrig och insåg att jag glömde frukosten imorse. Så det blev en tidig lunch bestående av en plocka-själv-sallad! 

Sen var det snabbt hem för att hämta hem ungarna på dagis med spark och sparklåda. Fantastiskt härligt med lite mildare klimat!

Virkning av mormorsrutor är vad jag sysslar med ikväll. Jag hade glömt hur roligt jag tycker det är med handarbeten. Ännu en del av tanten i mig har vaknat.

Bort med det gamla


Igår när vi var ute passade jag på att städa på gården. Allt rat från rivningen av väggen stökade jag undan och när jag ändå var igång åkte allt med minsta lilla jul- eller vinterkänsla också. Blomlådorna och arrangemangen med ljung och enris, dörrkransen och utegranen och ljusslingan. Den har faktiskt varit släckt ett bra tag redan, men nu är den väck. Ja, nu är det ordning igen! 

När man läser bloggar från södra Sverige där det redan planteras ut vårblommor inser man hur stor skillnad det är på vårt avlånga land. Vi väntar kylan åter och har månader kvar innan takdroppet. Men vår tid kommer ju den också! Om inte annat är det dax att sätta frön snart :-) Inomhus alltså.

Nu är jag på väg för ett möte med coachen! Trevlig tisdag på er!

måndag 28 januari 2013

Sjukstuga och snöskottning


 

Vi har fortsatt sjukstuga här hemma och den här gången är det maken som ligger. Han klarade sig längst men åkte också dit till slut på den här envisa och långdragna förkylningen med feber och allt. Jag och barnen har passat på att vara ute nu när vi  har nollgradigt helt plötsligt. Efter ansträngningen som snöskottningen bjöd på hade vi picknick ute, efter önskemål av dottern. Vi åt skinkmackor på bron, men dottern påstod då att det inte kan kallas picknick utan kakor. Så vi åt några hembakta drömmar också!

Vi har tjuvstartat!

  

söndag 27 januari 2013

Porslinet, del 1

Något som jag inte kan låta bli på mina loppisrundor är porslin! Och jag fick en gång en önskan (i den gamla bloggen) om att visa vad som gömmer sig i våra köksskåp. Det får bli en följetång och detta blir då del ett.

Udda assietter, tallrikar och kaffefat. Alltid passar de till något!


Vereco-serien i grönt och brunt. De är maken som har samlat på den och det har han gjort bra länge. Det är vår vardagsservis här hemma och jag funderar på att komplettera den med glasen från Vereco också.



Och mitt käraste! Den ljusgula serien från Rörstrand, som är ett gammalt restaurangporslin. Ostämplat, inte särskilt attraktivt men ändå svårt att få tag i. Jag har ändå haft tur och hittat lite nu och då! Dessutom är serien Kolorita snarlik och hänger därför också med hem.

Det finns mycket mycket mer, men det får bli en annan dag.

lördag 26 januari 2013

Tänk på stunden..

.. när benen färgats bruna,

när håret blekts av solen

och när hägg och syren blommar.

När man svalkar sig med glass,

plockar in sommarblommor

 och njuter i solen.

 
Tänk när trädgårdslandet ger jordgubbar igen, 

 när man får blåsa såpbubblor tills man saknar luft i lungorna

 och när pelargonerna blommar igen!

Tänk på stunden när man inte fryser lättklädd,

när trädgårdsarbetet tar vid igen

och när sjön ligger spegelblank i solen!

Åh, vad jag längtar! 

fredag 25 januari 2013

En mulen dag ger nästan svartvita bilder

 

Fyra bilder



 
En regnbåge av min alldeles egna konstnär.
 
Jag har påbörjat lite vårpiff i kökets lådor och skåp! Nya hyllpapper flyttar in. Kunde ju inte blivit mer passande för mig som är lite svag för prickar.  
 
Rivningen av väggen här hemma går sakta men säkert framåt. Nu vet vi att timmerväggen inte var i tillräckligt gott skick för att tas fram. Till min stora besvikelse! Men huvudsyftet var en öppnare planlösning och det är nu på gång! Sen finns det ju fler väggar i huset :-) Så det där ordnar sig nog till slut.
 
Ännu en solnedgång. Förlåt. Jag kan bara inte låta bli att fota dem!


torsdag 24 januari 2013

Himlen färgas vid dagens solnedgång

  

Bästa känslan?

 

Vi är lediga tillsammans i veckan och det är värt så himla mycket! Speciellt eftersom de andra två av tre veckorna innebär väldigt mycket jobb för maken. Jag hade väl egentligen tänkt att vi skulle ta det rätt så piano i veckan och bara vara. Men jag har känt mig nästan löjligt positiv några dagar och vi fick båda plötsligt massor med energi till att ta tag i saker här hemma. Det fina vädret kanske? Skönt hursomhelst. Nu har vi både avslutat och påbörjat nya projekt! Är inte den bästa känslan att få avsluta dagen med att känna att man verkligen gjort resultat?
Det tycker då ialla fall jag!

tisdag 22 januari 2013

Dagens förälskelse


Jag brukar säga till mamma att jag önskar mig en lampa som hennes. Fast den ska vara gammal och helst ha tre skärmar. Och vet ni vad? Igår hittade jag den! Den har ljusrosa skira, gamla och ömtåliga skärmar. Den funkar perfekt och lyser nu fint och hemtrevligt i vårt vardagsrum.

söndag 20 januari 2013

Hemma igen








 Jag bestämde mig igår för att packa in barnen och åka hem till mor och far över helgen. Där har vi haft familj och släkt runt om oss, maten har lagats och serverats utan minsta ansträngning, vi har badat bubbelbad och tagit det bara lugnt. Barnen har varit nöjda och glada. Maken han fick stanna hemma och jobba från tidig morgon till sen kväll och jag kände mig för rastlös för att bara vara hemma och invänta denna stund. Stunden när lugnet nu har lagt sig och han kommit hem för att vara ledig med oss i en hel vecka. Så skönt att ha det framför oss nu!

fredag 18 januari 2013

Nytt till vardagrummet

  

Jag har köpt nya fönsterlampor till vardagsrummet! Både lampfot och skärm hittade jag på Rusta för ett mycket överkomligt pris. Våra dagar är fortfarande korta och dygnet har ännu flest av mörka timmar, därför står lamporna också tända för jämnan. Men tänk att om ett gäng månader går solen nästan inte ens ned här. Det blir i vilket fall inte mörkt! Åh, jag längtar efter sena kvällar på altanen och trädgårdsarbete långt in på natten. Tänk om vi enkelt bara kunde ta bort minustecknet framför siffrorna på termometern..

Önskeprylar i kylan




Inte nog med att kylan håller i sig så hade vi femton grader inomhus i morse. Då är det inte jätteroligt att stiga upp! Fyra timmar senare börjar vi nu ta av oss tjocksockor och koftor. Det kommer bli rena rama lyxen att till nästa vinter ha installerad bergvärme och jämn temperatur dygnet runt.

Inatt har jag drömt om ett badkar att värma mig i. Kanske för att jag igårkväll frös så himla mycket. Vi har pratat om att installera en kamin och det hade inte heller varit helt fel en morgon som denna. En ny härlig soffa kunde fått fyllas med skinn och plädar. Och fårskinnsballerinorna, hur fina var dem inte? Vill ha!

torsdag 17 januari 2013

Med is i håret

 



  



   


Det knarrar under skorna när man går, kläderna blir alldeles prassliga av kylan, blött hår som råkat titta fram underifrån mössan blir genast till is och man rör sig allt annat än glamoröst. 28 (t-j-u-g-o-å-t-t-a) minusgrader är vad januari erbjuder oss idag! Det är klart och fint, men på tok för kallt. Jag börjar komma fram till varför jag alltid tycker januari är en så lång månad. Men nåja. Nu är jag i vilket fall redo att ta mig an dag två av två!