onsdag 28 november 2012

Årets julklapp

Till mig! :-) Äntligen är köpet gjort efter några år(!) av velande och beslutsångest. In gick jag i affären idag med ett beslut taget. Skönt tänkte jag, och kom ut med något annat. Så kan det ju också gå! Kan knappt vänta nu tills jag får lära mig den och prova ordentligt! Så nu önskar mig alla era fototips, gott folk.


tisdag 27 november 2012

Julredo!

Vi är klara med julklapparna nu och idag har de slagits in i rött, prickigt och randigt omslagspapper. Rätt så skönt att vara färdig redan nu, får jag väl lov att påstå!


Offert



November är fortfarande mild och iår har jag inte riktigt känt att det varit sådär mörkt och dystert som denna månad annars brukar. På riktigt så har jag faktiskt reflekterat över att solen visat sig rätt mycket, om än väldigt korta stunder. Beror nog säkert på att jag varit hemmavid.

Idag klockan nio kommer offerten på bergvärme och trots att det vore obeskrivligt skönt att slippa sjåa med eldningen så har jag nånstans lärt mig tycka om att kärra in den där rackarns veden.

lördag 24 november 2012

Nu går bilen hemåt

Igår hade jag en mysig kväll med mina föräldrar och lillasyster. Vi åt mat med toppbetyg, pratade om stort och smått och vek oss av skratt i min systers försök att framföra en rapp.

Ikväll har jag och mannen en egen kväll framför oss. Mamma och pappa följer med hem till barnen och jag längtar nästan barnsligt mycket efter att få dansa tillsammans igen.

tisdag 20 november 2012

Lite ljusning och lite hopp

Det är som om det börjat gnistra lite lätt från olika håll de senaste dagarna. Ikväll känns det som att jag kanske är ännu några steg närmare. Inte nog med att jag känner mig SÅ glad för det, så känns det så väldigt bra att folk tror på mig. Tack för det allihop!

måndag 19 november 2012

Välkommen ner i källaren




Nere i källaren har vi gott om ytor. Det är bra! Och väldigt värdefullt när man som jag, drar på sig stora och långdragna projekt. Det är ungefär ett år sedan jag bar in den här gamla soffan nu.

Den har stått bra länge nu och väntat på att orken ska återkomma och idag gjorde den det. Jag hade som mål att få bort all färg innan kvällen men som bekant är mina mål ofta högt uppsatta! Men det närmar sig åtminstone! Jag satsar på att ha klart allt underarbete i nästa vecka, då tror jag att jag är mer rätt ute!

torsdag 15 november 2012

Pappa kom hem..

För vi längtar efter dig.


Alla måsten åt sidan

Idag har vi lite feber, snuva och förkylningar i kroppen. Det är inte alls så farligt. Egentligen rätt så mysigt så länge det håller sig på denna här nivån. Tempot är lugnt, vi myser framför tvn och har köpt fryspizza som vi snart ska äta till lunch.

tisdag 13 november 2012

Morgondagens middag




Framförhållning vad gäller mat är inte min starkaste sida. I perioder står jag där någon timme innan middagen och funderar på vad vi egentligen ska äta. Nu har vi iaf börjat med matlista igen, vilket helt klart förenklar vardagen lite. Trots det så insåg jag idag att älgköttet inte alls skulle bli färdigt i lämplig tid innan barnen skulle vråla av hunger. Ett resultat av en välfylld dag! Men nu har jag stått här ikväll och varit duktig och fått morgondagens middag färdig! Gott luktar det också!

söndag 11 november 2012

Sov gott, Agnes Viola

Vår kära lilla mormor lämnade oss imorse. I sorg och saknad men med en lättnad att hon nu äntligen fått gå vidare och förhoppningsvis mår gott igen. Det är svårt att ta farväl. Att hålla hennes hand för sista gången och att lämna henne vidare. Men jag hoppas att det däruppe finns något större. Som min kloka lilla treåring sa "Man kan alltid minnas de som är i himlen, även om vi inte kan se dem".

Nu rullar tåget hemåt igen.


torsdag 8 november 2012

Tack torsdag för att du är här




Tackochlov att det äntligen är torsdag! Veckorna när T jobbar mycket och konstigt tar nära på knäcken på mig. Jag har höga krav på mig själv, jag vet. Men sen ska jag inte sticka under stolen med att det emellanåt är så att det känns helt värdelöst att inte ha jobb, ekonomin det innebär, de begränsade möjligheter som erbjuds och avståndet till vänner och familj. Ja, det vänder ofta och hastigt. Ibland verkligen stortrivs jag på vischan och det liv vi har här men så saknar jag senare allt vad stadspuls och valmöjligheter innebär. Jag tror att sömn är det botemedel jag behöver, åtminstone för nu. Imorgon är en ny dag, då kanske det har vänt på nytt. Och då är vi lediga tillsammans i dagarna tre.

Förresten så missade några att bilderna i förra inlägget inte är från vårt hus. Så att rätt blir rätt alltså.

tisdag 6 november 2012

Villa sockerasken


 







 
Vårt hus är vitt, fyrkantigt, byggt på 40-talet och i funkisstil. Jag skulle gärna renovera huset i gammal stil, den dagen det blir aktuellt med det. Det är inte så mycket från förr som bevaras längre och jag tycker nog att det var charmigare då än det är nu. 
 
Emellanåt sitter jag och läser om hur hus och inredning såg ut på den tiden och ikväll hittade jag många bilder jag tyckte om på byggfabriken.com Där fanns stilguider och allt möjligt roligt att läsa! Efter en massa läsning verkar det som att vi kanske kan ha både breda grangolv under mattorna och träväggar bakom masoniterna.
Åh, jag skulle vilja börja riva redan imorgon!

Han hette Åke

Idag har jag varit på mitt livs första möte med en personlig coach. Honom ska jag träffa varje vecka hädanefter och jag tror att han kanske kan hjälpa mig att komma på "det". Jag fick en väldigt positiv känsla och kom hem med goda förhoppningar och massa må-bra-känsla. Det är klart att det är så, att det här är chansen till att göra något som jag verkligen vill. Att ta ett steg ut från tryggheten och andas ny luft.

söndag 4 november 2012

Fääärdig!



Jag har lagt det sista varvet färg på linneskåpet idag! Så här såg det ut före och i efterhand kan man ju fundera varför jag ens tvivlade på att måla det vitt. Jag är mycket nöjd!

fredag 2 november 2012

I love your blog



 

 
Igår fick jag en award av Min lilla skrubb! Det är roligt att läsa att folk trivs hos mig, även fast min blogg är ganska liten i den enorma bloggvärlden. Tanken är att man skickar den vidare till fem favoritbloggar och tipsar andra om sina favoriter. På högerkanten har ni fler favoriter, men om jag bara får välja fem vill jag tipsa er om: