söndag 29 juli 2012

Höst på ingång

 
Ute är det mörkt nu. Nätterna börjar bli mörka igen och det är för mig ett tecken på att hösten snart är här! Men bara snart, inte än. Om jag bara hade orkat vara vaken och vetat att lillen tänkt sova och inte göra morgon före fem imorgon hade jag väntat tills det ljusnar igen. Men jag törs nog inte chansa. Jag gick ut och snickrade lite i de gamla brädorna men alla små flygfän höll på äta upp mig så jag gick in igen och började fundera på utebelysning till trädgården. Den fina stolplampan vill jag ha innan vintern och solcellsslingan från Ikea har jag också spanat på länge. Jag är barnsligt mörkrädd, men lite mysigt är det ändå när det börjar skymma igen.

Förlamande hetta

Vi har inte direkt varit bortskämda med bra sommarväder i år. Sommarvädret har på riktigt varit skitdåligt. Men idag efter lunch kom värmen förbi och det må jag säga; att ett mellanting hade passat mig bäst. Termometern på solväggen har visat över 40 grader och vi har varit helt förlamade av värmen. Nästan. Jag tog mig ialla fall iväg till en auktion i grannbyn men lämnade den rätt besviken. Intresset för skolplanscherna var nästan absurt. Folk bjöd mångamånga hundralappar för dem, och de hade bevisligen med sig en större plånbok än mig. Men nåja, efter en kort badutflykt och en mjukglass var det (nästan) glömt.

 

Ikväll har jag haft en sådan sommarkväll jag längtat efter. Tid ensam och ute. Jag har planterat i min nya rabatt, chansat att flytta lite växter och målat en gammal fruktlåda och en pianopall som ska flytta in så fort de är klara. Jag har också rotat i högen bakom vedsjulet där en hög väderbitna halvruttna bräder ligger i hög. Nya idéer har kläckts och här sitter jag nu och funderar om jag ska påbörja det nu, eller om det finns mer saker att ta sig an därute.

fredag 27 juli 2012

Någon annan

Jag är jag, men från och med idag är jag ändå någon annan. Idag har namnbytet gått igenom hos Skatteverket och nu måste jag alltså lära mig att presentera mig annorlunda och skriva under med en ny kråka. Jo, för i fredags gifte vi oss i hemlighet! :-) Det blev en alldeles utmärkt dag och på något vis känns vi nu än mer som en familj.



Jag saknar bloggen och tar tillfället i akt medan T är i stugan tillsammans med dottern och lillen har somnat för kvällen. Plötsligt funkar blogger för mig igen och det verkar vara meningen att jag kanske ska komma igång igen.

Semestern går i ett rasande tempo och vi hinner inte hälften av vad vi hade önskat trycka in under dessa veckor. Men nu har vi lovat oss att vara effektiva och börja beta av sommarens to-do. Jag ville bara säga det. Och att vi hörs snart igen. Om ni vill.

lördag 7 juli 2012

No more blog

Jag har bestämt mig för en länge bloggpaus. Det blir ingen ny blogg just nu! Det kan tänkas att jag inte klarar det, för jag har verkligen älskat att blogga och hade aldrig kunnat tro att så många skulle hitta hit och fortsätta följa mig. Vi får se var det lider med tiden, just nu känner jag att inspirationen tryter, bloggportalen krånglar och att jag har en sommar framför mig med häcken full. Känner jag mig själv återkommer jag så fortsätt att kika hit ibland! Trevlig sommar! /Frida