torsdag 31 maj 2012

Ute ur idet



Det är inte så att jag glömt er och jag ligger heller inte på latsidan. Vi verkar bara ha vaknat ur vintersömnen och äntligen kommit igång med en massa jobb här hemma! Nu rullar det på och det är så himla fint att ha sitt eget hus och trädgård. Precis så bra som jag fantiserat om och föreställt mig! Multiplicerat med en massa massa jobb då. Jag har skaffat mig ett nytt möbelprojekt också, men det får ni se en annan dag. Förresten så blommar mina tulpaner äntligen! Ett litet glädjeämne efter gräsklippningen i ynka fem plusgrader :-)

söndag 27 maj 2012

En kärleksförklaring

Lillan hade snappat upp att det var mors dag idag. Vi brukar inte direkt uppmärksamma sådana dagar, men dottern hämtadede utan vår vetskap sin sax, gick ut i rabatten och klippte mig en bukett med pingstliljor. In kom hon sedan stolt med blommorna.

Min finaste finaste lilla tjej! ♥ Vilken kärleksförklaring!

lördag 26 maj 2012

Röda gubbar

Vilken härlig dag! Jag har fått fräknar på näsan, röda axlar, fruktansvärd allergi, jordgubbar i solen, tid i gräset med barnen, viktiga saker från listan gjorda, en stund på stan och middag ute på byn med vänner och familj. Imorgon väntar en ännu varmare dag med bla konfirmationsfika, men innan dess lite sega ostkrokar från gårdagen och ESC på tvn :-)

fredag 25 maj 2012

När barnen somnat

..så trycker mamman ostkrokar och lösviktsgodis :-)

Nedräkning



Det är inte länge kvar nu! Den 23 juni är det beräknat för min lillasyster och hennes sambo. Kulan har växt sig stark på slutet och nu börjar vi vara nyfikna på vem som finns därinne. Jag kan ju inte låta bli att vara avundsjuk än om jag aldrig njutit i tillståndet gravid och fastän jag är så himla nöjd med de två busungar vi har. Men det verkar inte som att jag är ovanlig på något vis, snarare som att jag är en i mängden med just de tankarna. Ingenting slår ju faktiskt känslan att efter nio långa månader få träffa sitt underverk! Håll ut, Hanna!

onsdag 23 maj 2012

Dagens bygge

Det var en som blev lycklig idag, precis som jag trodde. Sandlådan hann bli färdig! Jag är jättenöjd med resultatet, men äran för det fina bygget får sambon och svärfar ta. Fint, eller hur?

Bättre nu än inte alls



Jag har alltså inte börjat med storstädet. Än ialla fall. Det finns ju roligare saker att göra en ledig dag! Flytta ut plantorna exempelvis. Efter en tur på handelsträdgården är jag också väldigt sugen på handla växter, träd, kryddor, buskar och blommor i alla de färger och former. Men, en sak i taget. Idag byggs sandlådan och hinner vi färdigt vet jag en som är lycklig i eftermiddag.

Här är i vilket fall de utlovade bilderna på vitrinskåpet som nu står utomhus och går under benämningen odlingsvitrin. Som blomfat har jag köpt udda tefat, och blekta Berså-tallrikar på loppis. De är inte i toppskick men kostade heller inte mer än några kronor.

tisdag 22 maj 2012

Linoljesåpa

Imorgon har vi full agenda! Jag är ledig från jobbet så vi ska försöka pricka av lite på den där att-göra-listan som bara verkar bli längre och längre. Medan sambon åker och handlar virke till sandlåda och altan ska jag ta tag i storstädningen! Det behövs verkligen här hemma, nu igen!


Förra sommaren införskaffade jag linoljesåpa på en mindre marknad. Jag köpte det mest för att jag hade hört talas om det och sen blev flaskan faktiskt ståendes i städskåpet under lång tid. För ett par månader sedan bestämde jag mig dock för att för första gången prova den! Positivt överraskad blev jag. Det luktar SÅ gott av den och den funkar jättebra! Många plus i kanten för att den dessutom verkar gå använda till precis allting! Läs mer här och här! Och prova!

måndag 21 maj 2012

Smak av sommar

I helgen fick vi tag i jordgubbar! De flesta smakade bara vatten, men vissa var riktigt goda! Ifjol tordes jag inte äta jordgubbar eftersom jag ammade och hade en liten kille med bråkig mage. I år ska jag ta igen vad jag missade då :-) Med grädde och socker på skulle jag kunna sätta i mig litervis!

söndag 20 maj 2012

Bondgårdens djur

Det har varit så skönt med en ledig helg! Jag har påbörjat medicineringen av pollenallergin och är helt väck. Sjukt trött, tät och nysig.. men det ger sig väl kanske snart. Jag är fortfarande efter ett antal år lite bitter över att ha blivit allergisk i vuxen ålder. Men det tjänar ju lite till..

Igår åkte vi tillsammans med fler barnfamiljer från byn för att se på lite djur. Hästar, (Dexter)kor, höns, får, kaniner, katter och en hund. Det uppskattades väldigt av barnen! Vår dotter älskar djur och är inte det minsta rädd. Om det inte vore så fasligt mycket jobb med djur skulle jag vilja ha en bondgård. Den drömmen hade jag redan som liten. Men hästar och kor är för stora, får kan jag ingenting om och tuppar är jag rädd. Men hönor på sommaren drömmer jag fortfarande om ibland.

lördag 19 maj 2012

Nu slår de ut

Nu händer det äntligen! På gott och ont för en pollenallergiker iofs. Men jag är mest positiv faktiskt! Det finns ju ingenting så härligt som sommartiden!

fredag 18 maj 2012

Suck, stånk och stackars mig

Jag är dödstrött! Så trött att jag var tvungen köra med öppet fönster hem från jobbet och med en glass i munnen för att hålla sockernivån hög. Jag hade ändå tänkt att vi kanske skulle öppna den där vinflaskan, sätta oss ned i soffan och njuta av en tyst timme tillsammans innan läggdax. Men det var fler trötta här hemma. Hem kom jag till ett mörkt och tyst hus och nu känner jag mig mer ledsen och besviken än trött. Kanske just för att jag är så trött.
Men ska jag bara gå och lägga mig nu eller? På en fredag?

torsdag 17 maj 2012

En trött Frida

Regnet har hängt i luften även idag. Lite sol hade nog höjt energigraden lite. Jag känner mig väldigt trött om jag ska vara ärlig. Allt nytt på jobbet verkar förbruka mängder energi fastän det egentligen bara är roligt. Kopiöst mycket folk har besökt varuhuset denna första vecka och nu börjar jag faktiskt längta efter lite helgledigt. Klarar vi oss från regnet till helgen så ska vi förutom en utflykt till något som heter Cold creek försöka ta tag i alla projekt som det här trista vädret tvingat åt sidan. Vedstaplingen, sandlådebygget, uteplantering och mycket mer. Kanske kan jag också åstadkomma den där bilden på vitrinskåpet som blev odlingsvitrin.

onsdag 16 maj 2012

Rosa och redo

































Jag kunde inte låta bli! :-) Nu är jag redo för allt jobb som väntar här hemma i sommar!

söndag 13 maj 2012

Rabarber

Rabarberkaka. Rabarberkräm. Rabarberpaj. Ja, tack.

Ifjol fick jag en enorm rotklump från min systers odlingslott. Den rabarberplantan hon hade där slår alla rabarber jag sett och antagligen alla jag någonsin kommer att få se. Jag delade roten i två och grävde ned den ena i närheten av bärbuskarna och den andra i skogskanten. Båda har tagit sig fint! Det här året får vi väl vara lite försiktig att skörda men lite kaka, kräm och paj kanske vi kan få oss.

Sol och vind

Bortsett från att det blåser kallt så är det riktigt skönt att komma ut i luften igen.

lördag 12 maj 2012

Trädgårdstankar och friskhetstecken

Jag börjar återhämta mig! I eftermiddag har jag äntligen fått behålla maten och febern har också gått ner. Så de positiva känslorna är på väg tillbaka! Jag känner mig dock väldigt besviken över att missa den här kvällen som vi hade väntat på. Vi skulle haft barnvakt för att gå ut och roa oss tillsammans med sambons systrar och respektive. Sist vi tog oss iväg på tu man hand var i november, men nåja.

Solen skiner ialla fall och jag kan se genom fönstret hur det knoppat i skogskanten. Jag längtar ut! Jag har tänkt så mycket trädård under de här sjukdagarna och jag längtar så mycket efter att vara ute under varma, ljusa sommarnätter och gå an där ute. Och jag tror att de är nära nu! Vi har den bästa tiden på året framför oss!

fredag 11 maj 2012

Uppskatta de friska dagarna!

Det är så himla trist att vara sjuk! Jag har haft feberfrossa hela natten även inatt och en värk i kroppen jag aldrig tidigare varit med om. Jag kan inte låta bli att tycka synd om mig själv! Speciellt inte den här gången. Det passar så himla dåligt! När jag blir sjuk slår det mig alltid att man borde uppskatta de friska dagarna mer, för de tar man bara för givet.

torsdag 10 maj 2012

Febrig

Jag är sjuk. Jag förnekade symptomen igår men inatt vaknade jag och frös så fruktansvärt. Eftersom vi har massor kvar innan öppningen av varuhuset tänkte jag åka ändå men så visade det sig att jag hade 39.6 graders feber så jag återvände till sängen rätt fort. Jag mår fortfarande risigt och går och inbillar mig att jag fått sorkfeber. Men så är nog knappast fallet! Det är min tur det här, när hela helgen är planerad så blir det plattfall. Första personalfesten och allt. Måtte jag återhämta mig snarast.

måndag 7 maj 2012

En perfekt kombo

Jag påbörjar min fjärde vecka på jobbet om en timme. Jag trivs med att jobba och känner att det är viktigt för mig. Samtidigt som det också känns viktigt att T får sin pappaledighet. En perfekt kombo, med andra ord. Att vakna av väckarklockan börjar dock gå sämre, något som jag måste fundera ut en lösning på. Men, jag är uppe och färdig för avfärd nu. Idag efter jobbet åker jag på en snabbvisit till mina föräldrar. Trevlig måndag!

söndag 6 maj 2012

Femtonkronorsgardiner


Något som ofta är väldigt billigt på loppis är tyg och stuvar. Det är inte alltid de är i gott skick men ibland går det att komma över sånt också. Det här tyget hittade jag för en tid sedan! Det är så mycket att jag borde klara av att sy hissgardiner till sovrummets båda fönster. Priset var femton kronor. Inget att klaga över med andra ord.

lördag 5 maj 2012

Onekligen

Vaknade till ännu ett bakslag idag. Det kändes onekligen trist! Odlingsvitrinen blev klar igår och flyttade ut på altanen och vi hade planer för bland annat ett sandlådebygge idag, men imorse när vi vaknade låg sex centimeter snö på backen. Och de ligger fortfarande kvar.

Jag hade planerat att visa hur projektet 'från vitrinskåp till odlingsvitrin' blev, men jag vågar inte ens ta ut plantorna en kort stund idag, så ni får snällt vänta lite till. Idag har vi istället roat oss med sånt som alltid behövs. Som tvättning, städning, handling och lek. Vi hoppas på en finare söndag så vi blir av med lite från våran to-do-list.

onsdag 2 maj 2012

Ett år har passerat



Idag är det ett år sedan vi förlorade sambons mamma. Det tog hårt för alla och det gör fortfarande ont i mig. Kanske mest av den anledningen att barnen (troligen) inte kommer att minnas. Vår dotter förlorade sin stora idol och farmor missade lillebror med bara fem veckor. Men jag hoppas att det fönster som dottern säger att hon har finns och att hon ser oss när vi vinkar här nere. Det vill jag i allafall tro att hon gör.

tisdag 1 maj 2012

Vårstök

Nu är vårstöket i full gång! All ledig tid tillbringas utomhus, i den mån vi har mätta och nöjda barn. Dörren står vidöppen och vi springer ut och in. Till och med tanten i huset (katten) vill vara ute. Vi gör framsteg i både vedskjul och vedhög. Vi har klippt buskar och krattat kvist, burit fram utemöbler och planterat de första uteblommorna. Vi har också planerat för både en grillplats, ett växthus, en ny parkering och en sandlåda. Så härligt! Med våren mår jag så himla bra!

Sköna maj, välkommen!

Det blåste väldigt under gårdagskvällens valborgsmässofirande och under den tid vi var kvar så rök det mer än det brann. Det var isande kallt också, som vilket annat år som helst, men det är ändå något visst med traditioner. Jag gillar sånt.