lördag 31 mars 2012

Den som söker finner

Yesyesyes! :-)

Jag trodde nästan inte mina ögon när jag ikväll hittade auktionen på nätet. Något som jag sökt med ljus och lykta sedan förra våren! Men så ikväll så bara fanns den där! Det är nu tre långa dagar kvar av väntan tills jag står som vinnare utav den auktionen. För det kommer jag att göra.
Så är det bara. Så bara måste det bli.

Vinter igen




Det här vaknade vi till imorse! Snö och minusgrader. Jag borde inte förvånas med tanke på att det alltid är såhär den här årstiden, men trots det känns det varje gång lite snopet. Tur att det ialla fall ser väldigt fint ut och att det knappast blir kvar särskilt länge.

fredag 30 mars 2012

Ineffektiv

Ytterligare en förkylning har tagit sig in i min kropp och huvudet känns hur tungt som helst. Jag känner mig otroligt lat idag! Sitter här och tänker att jag borde ta tag i dagen nu, men jag tar mig inte upp. Den lille sover och de andra är på vift så jag hade kunnat hinna precis hur mycket som helst. Men jag intalar mig själv att jag inte behöver vara effektiv idag. Visst inte?

torsdag 29 mars 2012

Stackars liten



















Det är inte lätt att vara liten! Tänk att en liten tand kan bidra med så mycket besvär, orolig sömn, snuva, matvägran och framför allt gråt. Jag hoppas att den envisa lilla tanden snart får spricka igenom och att de nitton som inte dykt upp än envisas lite mindre. Det är inte roligt att vara liten dagar som dessa! Inte mamma, och inte storasyster heller för den delen.

tisdag 27 mars 2012

Förvandlingen påbörjad

Jag hade planer på att ta mig in till stan idag för att förnya min garderob. Men bilen ville annorlunda och jag fick tänka om. Jag hittade ett par byxor här på byn och sen köpte jag lite målargrejor för att påbörja förvanligen av vitrinskåpet till en odlingsvitrin.



Kvinnan i målarhandeln såg väldigt skeptisk ut när jag förklarade vad jag hade tänkt. Men jag tror fortfarande att det kommer att bli bra! Det lär ju ta sin lilla tid att få färdigt men då är det ju tur att vi har de där extraytorna nere i källaren och att våren fortfarande inte är här på riktigt.

måndag 26 mars 2012

Pajtider

Jag är varje år väldigt rädd om bären i frysen. Men så på vårkanten börjar det oftast känns okej att börja nalla lite mer av dem än bara till syltkok. Jag har längtat länge efter blåbärspaj och idag fick vi spontanbesök efter lunch så jag gjorde en smulpaj med blåbär och hallon! Till det lite vaniljvisp. Jag lovar, det lär inte dröja länge till nästa! Nu är pajtiden här!

söndag 25 mars 2012

Mitt andra hem

Jag vaknade igår och kände mig snabbt uttråkad. Ganska fort började både jag och dottern klättra på väggarna och efter ett telefonsamtal med min syster avbröt jag kånkandet på möbler och packade in ungarna för att åka till Umeå. Mitt kära Umeå. Ibland vill jag så gärna tillbaka, men jag vill inte lämna det vi har här. Här har vi tryggheten, huset och lugnet. Något som talar helt emot vad vi då skulle återvända till. Skulle vi mot all förmodan någon dag flytta åter, är jag ganska säker på var jag vill bo. Tomtebo känns faktiskt fortfarande lite som hemma.

fredag 23 mars 2012

Ett rum i retrostil

De här möblerna kommer från min mormor och morfar. Sambon hade en önskan om att göra ett retrorum på övervåningen men nu tror jag vi ska göra oss av med dem. Det kommer ändå inte dröja så länge tills vi behöver det rummet också. Möblerna är faktiskt fina, men katten har gått an lite på dem och de skulle behöva sig en skumtvätt. Intresserad? Det finns en stor bokhylla i teak också, så det finns ett helt rum i 50-60 tals still att komma över.

Vita krispiga tulplaner




















Jag tycker det är lite lyxigt att köpa hem blommor. Billigt lyx! Vardagslyx.

torsdag 22 mars 2012

På villovägar

Jag verkligen avskyr att inte veta var jag har saker! Och med tanke på hur allt blev förra sommaren, med en bebis som envisades komma ut nästan sex veckor tidigt och lagom till husflytten, så finns det fortfarande idag saker som jag inte hittar. Nio månader senare. Det är rätt så frustrerande! Jag var tvungen att köpa E ett par nya stövlar igår, fast det finns ett par hon borde kunna ha. Nånstans. De är alltså någonstans här i huset där jag uppenbarligen inte har sökt sen i somras(?). Det är helt enormt att ha ett helt hus att sprida saker i, men desto sämre innan var sak funnit sin plats. Hursomhelst så är jag på gång! Och det blir bättre hela tiden.

onsdag 21 mars 2012

Ljumma vindar och längre dagar

Den senaste veckan har det tärt riktigt mycket på snön. Sol och åtminstone några plusgrader! När vi stigit upp på morgonen har jag öppnat fönstren i sovrummet och släppt in lite frisk luft! Det är så härligt att kunna göra det igen! Och det luktar så gott efteråt.

Nu har också ljuset återvänt! Igår var dag och natt lika långa. Det är inte ljust riktigt när vi stiger upp, men ganska snart därefter. Dessutom går det finfint att hinna ut och leka efter middagen. Vårtecken som blommor och trädknoppar får vi vänta på bra länge till, men lite ljummare vindar och längre dagar räcker gott fram tills dess!

tisdag 20 mars 2012

Tack Du

Tack till dig som hittade hit med sökningen "vitrinskåp som växthus". Det är ju briljant! Att jag inte tänkt på det innan! Jag har ju dessutom har ett vitrinskåp över :-)

Ja, så får det helt enkelt bli tills vi har tid att ta tag i ett riktigt växthusbygge. Med lite färg och kanske nya fötter på skåpet blir det ju som den odlingsvitrin jag kikade på ifjol. Fönster i alla väderstreck och lådor till förvaring därunder. Tiptop!

måndag 19 mars 2012

Avis

Ibland önskar jag att jag hade en hobby! Jag intresserar mig för många saker, men det finns nog ingenting som jag direkt brinner för. Jag avundas de som har något sånt! Ni vet, de som  t ex spelar fotboll och tränar alla dagar i veckan plus lite till och som fortfarande älskar det.

Jag brukar kolla runt i bloggar och inspireras, söka efter kurser i det ena och fjärde och kläcka idéer mest vareviga dag. Men sen tar det liksom stopp! Jag är nog feg, och lite rädd för att misslyckas. Har ni någon hobby? Något ni brinner för? Över på? Samlar på?

söndag 18 mars 2012

Misslyckad övervintring


Jag lyckades inte övervintra fjolårets pelargoner. De verkade stendöda, så jag kastade dem igår. Egentligen är det inte så konstigt heller, för jag har då inte gröna fingrar och sen var jag nog lite väl snål med ompysslingen under vintern. Som tur är går det desto bättre med de frön jag satte! :-)

torsdag 15 mars 2012

Med saker att fira

Nu har vi snart helg! Familjehelg i dagarna tre. Det firade vi idag med glass till mellis! Riktig vaniljglass, chokladsås och nonpareille-strössel. Förresten så var det inte riktigt sant det där med familjehelg, vi ska ju faktiskt ha barnvakt en stund på lördag. Det hör inte till vanligheterna att vi tar oss iväg på tu man hand, men just i helgen har vi ju förlovningsdag! :-)

Bästa tänketid

Lillen har precis ätit nattmål och jag kan inte somna om.  Jag fick just en "såndär" idé så här ligger jag nu och gnuggar geniknölarna! Natten är bästa tänketid. Det är alldeles tyst, inget som stör och ingen som försöker plocka ned en på jorden!

måndag 12 mars 2012

Vårfint

Genom fönstret har vädret idag sett fantastiskt härligt ut. Det rann mer än det droppade i stuprören ett tag och vid solväggen har termometern visat nästan tjugo plusgrader. Men det har varit en sådan dag när man ska njuta av solen inifrån. Det är ju bra tur att det finns sådana dagar när man kan göra det. Utan att få dåligt samvete.

Så. Idag har jag knäskurat golven! Hela nedervåningen och med barnen som åskådare. Det gick över förväntan! De var båda nöjda med en mamma på golvnivå och nu känns det så härligt rent här hemma! Nu är jag också nöjd! :-) Funderar nu på om kvällens projekt får bli bullbak?

Nytt bland porslinet



De här fina, prickiga och pastellfärgade frukostskålarna hittade jag i Umeå. På Ica. Jag köpte först två, sen en till och sen plussade jag på med ytterligare tre och en mjölkkanna i den turkosa färgen. Emellanåt önskar jag att jag köpte ännu mer ur serien! För visst är de fina?

söndag 11 mars 2012

Nya favoriten


Mormor introducerade vaniljyoghurt med hela hallon och nu ska E ha det mest jämt. Till mellis, kvällsfika, istället för morfars födelsedagstårta, till frukost och helst också till middag.

Godaste pinnbröden

Det var längesedan sist men idag kastade jag ihop lite pinnbröd till grillningen. Det är så himla lätt (kladdigt) och gott. Världens godaste recept har ni här! Det måste ni bara testa!

Pinnbröd (ca 10 st)
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
2 msk socker
2 dl vatten

En familjesöndag

lördag 10 mars 2012

Sportlovsfirande

I torsdags åkte jag och E upp till Umeå. Vi har haft det jättebra men vi är ikväll ganska nöjda med att ha kommit hem. Vi har åkt mycket bil, provat Big Boy, köpt prickigt porslin, ätit god middag och firat min pappas födelsedag. Sett Lejonkungen två gånger. Ätit massa yoghurt. Och tacos. Jag fick håret färgat och fjädern på bilen bytt. E har busat, skrattat, jagat, och lekt med sina kusiner. Vi har njutit av sportlovssoolen, grillat mackor ute, sovit oroligt och mina fötter har också börjat ömsa skinn. E slocknade som en slagen hjälte i bilen och sov tills vi nästan var hemma.

Nu är det lugnt i huset, så godiset ska fram och Melodifestivalen kan börja! Trevlig lördagskväll!

onsdag 7 mars 2012

Ettårsjubileum

Kanske inte direkt jubileum. Men idag är det ialla fall ett år sedan bloggen föddes. Jag är glad för det! Den funkar för mig som en extra vädringslucka för stort och smått i vardagen. En plats där jag själv får och kan skriva precis det som jag vill och där andra kan välja om de är intresserade utav det. Eller vill strunta i det. Jag älskar i vilket fall den respons som jag får av er som kikar hit!

Något mer som jag älskar.. eller åtminstone blev väldigt glad över idag.



Jag hittade de här jeansen! Jag hade ett par innan E föddes men använde dem tills de inte gick laga mer och var tvungen att läggas i soptunnan. Nu har Only äntligen kommit tillbaka med dem, så då ska jag passa på att ladda garderoben med ett nytt par :-)

tisdag 6 mars 2012

Färdig mat

Häromdagen slog det oss att vi är rätt dåliga på att underlätta för oss själva. Vi lagar alltid mat så det räcker till matlådor dagen efter, men inte mer än så. Så vi bestämde oss för att tänka om och jag har därför under helgen, med fortsättning idag gjort storkok och laddat frysen med färdig mat. Klara i formar, färdiga att värma i ugnen när fantasin och orken tryter! Ganska skönt att ligga ett steg före!

söndag 4 mars 2012

Japansk mirakelkur

Jag skulle aldrig gå på fotvård. Jag tycker själv att fötter är en smula äckligt och jag skulle tycka synd om den stackaren som fick ta sig an mina. Därmed inte sagt att mina fötter inte skulle behöva lite extra omvårdnad! För det skulle dom.

Efter att ha hört talas om den japanska succén Babyfoot kände jag mig tvungen att prova. Fossingarna ska nu vara i de här plastsockorna full med smet i 120 minuter. Sen ska de tvättas av och om en vecka ska död hud börja ramla bort? Fötterna ska alltså om en vecka vara lika lena som ungarnas! Det låter skitäckligt. Och alldeles för bra för att vara sant. Men det kallas ju för mirakelkur och världssuccé överallt, så det kan ju vara värt ett försök!                      .... 80 minuter kvar.

fredag 2 mars 2012

Plask!


Det tinar som bara den ute! Att gå på asfalt för första gången varje vår är något som jag alltid längtar efter. Helst i vårskor också. Idag är det möjligt uppe på vägen! Nästan så jag funderar på springa upp dit och steppa lite :-) E som överförtjust hoppade i vattenpölar utanför vårdcentralen i morse satte sig sedan med en obetalbar blick mitt i pölen. Vi fick skratta lite och åkte sedan hem för att byta kläder. När barnen vaknat sen ska galonbyxorna på och sen ska hon få plaska på bäst hon vill!

Filmklippet är från ifjol.

torsdag 1 mars 2012

Årets första sådd

I fjol hann vi nästan inte få några tomater alls. Det blev bara en massa gröna, som vi sedan fick plocka in och låta mogna inomhus. Vilket iofs funkade även det.

Men nu idag har jag sått för årets skörd. Det är nån vecka tidigare än i fjol och jag har valt en extra tidig sort. Så nu hoppas jag på bättre tomatlycka detta år! Bara att vänta!