söndag 31 juli 2011

Tänkeplats

Jag har alltid tyckt att det varit lite extra fridfullt och vackert vid vatten. När jag behövt en stund för mig själv har jag ofta satt musik i öronen och sökt mig till vatten. Redan hemma i det samhälle där jag växte upp satt jag på en sten vid vattnet när jag behövde en stund för mig själv. I Umeå satt jag vid Nydalasjön. Här har jag än inte haft tid att söka mig en sådan plats, men häromdagen när vi i den djupaste skogen kom fram till denna sjö längtade jag efter en sådan stund för mig själv.

Majan är på besök


Ikväll har vi suttit nedanför våra svartvinbärsbuskar och plockat in bär.


Bärbuskarna behöver också tas om hand i höst. Men vinbär har vi gott om. Och nu är saftmajan på besök!

Omedvetet matchade jag (min nya favorit)klänning och skålen mot bären ;-) Imorgon blir det saftkok!

torsdag 28 juli 2011

En liten prins?



Hej!

Jag har länge funderat på byta namn på bloggen. Och jag kom på ett så himla bra namn. Men eftersom jag inte lyssnar på radio visste jag inte att det var starkt förknippat med någon annan.. Jag spånar och funderar om jag ska ta det ändå. Eller nått annat. (Ge mig ditt förslag!) Hursom blir det kanske lite rörigt ett tag medan jag fixar och trixar och försöker få det som jag vill.

onsdag 27 juli 2011

Sommarfrukost!

Fil med jordgubbar från självplocket i grannbyn.
Published with Blogger-droid v1.7.2

tisdag 26 juli 2011

Födelsedagen






Gul + Lila = Silver?

Oh no! Jag ser ut som ett ljushuvud! Jag kan nu minnas varför jag på senare tid INTE själv har slingat håret. Och varför jag inte köpt blonderingsfärg i matvarubutiken. Håret har förvandlats från blond med utväxt till en fruktansvärd gul färg.




















Tur att det hos frisören finns lila schampo! Silverschampo. Och nyansmousse. Det är bara att hoppas på mirakel innan min efterlängtade danskväll på lördag. Det går trögt, men sakta framåt.

måndag 25 juli 2011

Skyltning pågår



Ikväll har jag varit ute och satt upp skyltar, för nästa lördag ska vi ha gårdsloppis här hos oss!
Published with Blogger-droid v1.7.2

Förbättring skall ske!

Jag får dåligt samvete när jag tänker på hur dålig vi varit på laga mat den senaste tiden. Vi har varken energi eller tid att laga mat såsom vi brukar och av någon anledning ingen som helst fantasi. Varje dag står vi lika tafatt när middagen redan borde serverats. Det har blivit korv, pannkaka, färdiglagade köttbullar, köttsoppa på burk, korv, gröt, pannkaka.. Nej, nu ska jag genast sätta mig och skriva matlista, såsom jag annars brukar.

lördag 23 juli 2011

Tapetprover



Jag har beställt hem två gratis tapetprover idag! Med fri frakt och allt. Jag tänker att de nog kommer till användning vid framtida pyssel!

fredag 22 juli 2011

Ingenting

Ikväll somnade T tillsammans med E. Och jag har haft några timmar ensam att göra precis vad jag vill.

Jag har suttit i tvsoffan och varvat tragiska nyheter med en lättsam film. Jag har pratat med min pappa i telefon. Jag har haft tid att sitta ned med V medan han varit vaken och däremellan hunnit klicka lite på datorn. Vi har hundra idéer och projekt som jag längtar efter att få dra igång med. Men ibland är ändå bäst av allt att få tid att göra ingenting.

Norrlands guld

T's pappa kom hit med nykokt hjortronsylt i förra veckan. Den burken är snart slut så jag plockade upp bär ur frysen för att kunna koka mera. Men efterrätt vid besök är ju ganska trevligt så jag provade något nytt och gjorde en hjortronpaj igår. Den blev härligt knäckig och med lite vaniljglass till blev den supergod!

Eftersom bären varit frysta lät jag de rinna av och rörde i lite potatismjöl innan jag lade dem i pajformen. Därefter blandade jag 2 dl havregryn, 1 dl socker, ca 2 dl vetemjöl och hällde sedan över 150g smält smör. Klickade ut kladdet över bären och gräddade i 200 grader i ca 30 minuter! Mycket enkelt och värt ett försök!

tisdag 19 juli 2011

Första skörden


Större delen av dagen har vi flängt. Bland annat inhandlades färg för kommande renoveringar. Väl hemma sen kunde vi skörda två stackars jordgubbar. Landet är inte omskött så vi får vara nöjda med de få gubbar som blir. E har första tjing! Inför nästa sommar ska vi se till att plantorna mår bättre så att vi alla får smaka!
Efter jordgubbarna intog vi en av alla vinbärsbuskarna. Jag och E delar samma åsikt om vilka som är bäst. De röda! På tal om just röd så skiftar även äpplena nu i den färgen. Och allt detta är tecken på att min födelsedag nu är nära!

måndag 18 juli 2011

Once in a lifetime

Det känns bra att vi nu flyttat (förhoppningsvis) för sista gången och att familjen nu är komplett. Att vi inte kommer göra om allt detta en gång till, menar jag. För det är rätt slitiga dagar som det är nu och eftersom vi måste väcka V med jämna mellanrum för mat blir även nätterna långa. Det är väl tur att huset är långt ifrån ett sånt renoveringsobjekt som jag (faktiskt fortfarande) drömmer lite om.

Jag själv hinner inte särskilt mycket, att ta hand om barnen är tillräckligt för att fylla en dag men T sjåar på bra. Idag har han med sin pappa fixat väggar och golv nere i källaren, träinredning i matkällaren slås för tillfället sönder och gammal inredning från tvättstugan är nu borta. Imorgon ska vi kika på färg och golv, så när luckor sedan ges vet vi vad vi ska göra.

lördag 16 juli 2011

Fönsterleverans



Ikväll rullade projekt växthus in på gården! Priset? Lite kaffe med dopp. När det blir tillfälle för att ta tag i ett sådant projekt återstår att se.. Men den dagen finns materialet i allafall på plats!
Published with Blogger-droid v1.7.2

Nybakt till frukost

Häromdagen vaknade jag tidigt med en fantasi om nybakt bröd till frukost. Sånt finns inte tid för, men eftersom T och E fortfarande sov bestämde jag mig för att baka scones. Det går ju rätt fort. Lillebror V var inte riktigt med på noterna, så jag fick baka med en bebis på armen.

Jag insåg efter en del sök på nätet att det finns mängder med recept på scones, så jag trollade till ett eget recept som passade med vad som fanns hemma. Jag använde mig av filmjölk istället för mjölk och rågsikt istället för vanligt vetemjöl. Det gick alldeles utmärkt och slutresultatet blev mycket lyckat!

torsdag 14 juli 2011

Glasspaus

Ikväll är jättehärligt väder! I princip vindstilla och lagom varmt. Vi har haft en bra dag. Det är så skönt med egen trädgård! Vi har lekt ute och V har sovit gott ute på altanen. Snart har vi egna bär att plocka in! Som final innan vi går in avslutar vi med lite god glass.

80-tals stass






































Idag har jag klätt E i min gamla klänning. Det är kul att sånt finns kvar! Min mamma har sparat kläder sedan jag var liten och i ärlighetens namn förstår jag inte hur de kan vara både fläckfria och så gott som ej nötta. Vi måste varit felfria som barn ;-)
Published with Blogger-droid v1.7.2

onsdag 13 juli 2011

En födelsedagsönskning

Dom ljusa, härliga norrländska sommarnätterna är snart förbi. Det blir svalare framåt kvällen och skymmer så smått. Jag älskar sommarnätter och saknar att vara ute tills natt blir dag! Jag saknar främst logdanserna som nu är ett för tillfället undanskuffat och vilande intresse. Det var något vi delade och gjorde mycket tillsammans innan barnen.

Eftersom jag snart fyller år passar jag härmed på att fråga er, mamma o pappa och syskon om någon av er vill vara barnvakt ett par tre timmar den 30/7? Det är dans i grannbyn och jag skulle så gärna vilja att vi tog oss iväg tillsammans. Utöver det önskar jag mig bara en jordgubbstårta till födelsedagen men den ordnar jag gärna själv!
Published with Blogger-droid v1.7.2

tisdag 12 juli 2011

Matkällaren invigd


Idag gjorde jag mitt första syltkok här i huset. Eftersom jag nu har fått mig min matkällare gjorde jag ett storkok lingonsylt och har nu ställt in mina första burkar på hyllorna!

Så småningom måste vi byta ut inredningen därnere. Hyllorna har gjort sitt och det är inte sådär hemtrevligt som jag vill ha det. Jag har som alltid stora planer! Nya hyllsystem, lite fin färg och kantband ska upp sen måste ju hyllorna fyllas på. Så har ni goda saft och syltrecept mottages de med nöje!
Published with Blogger-droid v1.7.2

Liten blir stor

























Våran lilla sjömanskille blir fyra veckor på torsdag! Det firade vi med att passera tre kilo redan idag. Vågen stannade på 3055g!

måndag 11 juli 2011

Jag vill anställa mig själv

Jag har sedan länge velat starta något eget. Tänk att ha sig själv som chef och tjäna pengar på saker som man tycker är kul! Och tänk vad man skulle lära sig saker. Vilken erfarenhet! Det behöver väl inte nödvändigtvis bli ett heltidsjobb. Det kunde ju bli mer som en hobbyverksamhet.

Bara några dagar innan V föddes presenterade jag ännu en idé för min kära sambo, men han tyckte jag skulle avvakta till lillen kommit. Nu har han det och mina idéer fortsätter att bearbetas, på högvarv. Jag tänker att man kan börja så smått under barnledigheten? Jag tror och tänker iofs alltid att jag ska hinna mer än jag gör och egentligen vet jag att jag inte kommer hinna en bråkdel av allt. Kommer jag dessutom in på studierna jag sökt till hösten får jag nog överväga vad som ska prioriteras först.. Men nångång i livet ska jag registrera min egen firma och prova mina vingar!

Sticklingar av pelargoner

Våra pelargoner har blivit väldigt yviga och jag har funderat på att ta sticklingar. Under den senaste tiden har jag inte hunnit bläddra i mina tidningar, men när jag tog fram senaste numret av Isabellas fann jag en steg-för-steg guide. Så även om det kanske inte ligger perfekt i tiden bestämde jag mig för att plantera!






















Sticklingarna fick ta plats i keraminkkrukorna jag hittat tokbilligt på loppis och de blå, fina och udda kaffefaten jag betalade en krona styck för i vintras. Nu står de uppradade på altanen i väntan på att gro! :-)

söndag 10 juli 2011

Lillstugans Loppis

Som sagt, nu vimlar det av dom här! Loppisar alltså. Och vad är roligare än att shoppa billigt? Igår hade Lillsugans loppis premiär på byn. Jag åkte dit och fann en billig loppis med blandad kompott. Jag hittade ett riktigt fynd, inte ibland det som egentligen var till salu.. Nej, jag blev förälskad i ett par gardiner som satt i stugans fönster. För en trettiopeng blev de mina!




















Gardinerna hade suttit i stugan "i alla tider" och var otroligt fina men lite gulnade. Väl hemma chansade jag att skölja upp dem i tvättpåsar, men blöta var de som ett blötlagt papper och gick därför sönder. Jag hoppas kunna laga de hål som blev, för jag önskar verkligen att få hänga upp dem i vårt sovrum.

lördag 9 juli 2011

Uteblomster

Nu har jag äntligen fått utskriven allergimedicin som kan tas vid amning. Så nu har vi plockat in blommor från trädgården och ifrån skogskanten. Det blir så härligt somrigt inne! I trädgårdslandet fanns några få blåklint. Men dom fick sitta kvar för jag tycker dom är så vackra!
Published with Blogger-droid v1.7.0

fredag 8 juli 2011

Tack!

När saker inte blir riktigt som man tänkt är det fint med nära och kära som ställer upp. Dygnet har klart för få timmar som nyblivna husägare och tvåbarnsföräldrar. Jag hinner ingenting fastän jag  tycker att jag är vaken dygnet runt. Vi hade nog aldrig klarat flytten om det inte vore för syskon, föräldrar och vänner! Det må vara mer eller mindre kaos här i huset men allting är flyttat och nu är snart utstädningen av lägenheten också klar. Så tack till alla som engagerat sig! Utan er hade det aldrig gått vägen!

onsdag 6 juli 2011

På vår gård




















Solen skiner! Det är perfekt sommar! Jag hinner knappt tänka blogg. Vi går runt i tunna sommarkläder, gräset är klippt och pionerna blommar. Tomatplantorna trivs mot väggen, vi äter utomhus, buskar och jordgubbsland är fyllda med kart och tvätten torkar ute för vinden. Fantastiska tider!

söndag 3 juli 2011

Hustrollet

Det här stentrollet har stått på bron till huset nästan hela tiden som den andra familjen haft huset i sin ägo. Inte vidare vackert men rätt charmigt. Och eftersom det skulle ge oss lycka är det bäst att han får bo kvar!
Published with Blogger-droid v1.7.0

lördag 2 juli 2011

På nya loppisar

Vi har haft min syster och sambo här sedan igår. Efter en del lådplock och strykning av gardiner så bestämde jag och syster oss för en loppisrunda. Här vimlar det verkligen av loppisskyltar just nu! Vi besökte Mariero, en stor herrgård där allt var till salu. Ett fantastiskt hus men man skulle nog vart där några veckor tidigare. Vidare besökte vi både en ny och sen en loppis som jag brukar kika förbi på. Hem kom syster med en fotölj, jag själv nöjde mig med ett gäng keramikkrukor.
Published with Blogger-droid v1.7.0