torsdag 31 mars 2011

Jag är svag för dig














Nu annonseras det om jordgubbar i tidningen! Jag brukar inte köpa dessa utlandsimporterade och tidiga gubbar, för de smakar ändå bara vatten. Men man kan ju inte låta bli att längta tills det börjar mogna lite svenska sommarbär! Då ska det frossas minsann!

Husvisning

Ikväll efter middagen var vi iväg och kikade på ännu ett hus. Ett stort vitt hus med stor tomt, förvaringsutrymmen, matkällare och tvättstuga :-) Även det här i byn. På väg dit gjorde E ett galant magplask i en vattenpöl.. Jovars, det är spännande nästan jämt! Men man kan inte annat än skratta när man ser lyckan i de två små blå.

Nu börjar jakten på alla svar och förhoppningen om att alla som var på visningen inte tänker ordna med någon maffig budgivning. Sen så får vi se om det här var huset med stort H.

På begäran..

















Bebismagen v.24

Isabellas

Idag läste jag om en ny tidning. Annonsen bet direkt fast i mig men dessvärre fanns tidningen inte i någon av byns butiker. Däremot fanns ett prenumerationserbjudande med fyra nummer för 98:- så jag får väl snällt invänta nästa nummer, för det kommer hem i brevlådan.
Published with Blogger-droid v1.6.7

onsdag 30 mars 2011

Vår på loftgången

Idag kom mina föräldrar med lite påskliljor till loftgången. Perfekt eftersom jag i förmiddags städade bort pulkor och vinter därifrån! Nu är det vår, bestämmer vi.
Published with Blogger-droid v1.6.7

I röjartagen

Idag ska här bli en storröjardag. Vädret tillåts (än) bara att njutas av via fönsterrutan, så man kan väl förena det med lite nytta. E är på dagis och i eftermiddag väntas besök av mina föräldrar, så det känns som en ypperlig dag att ta tag i oredan. Jag tycker själv att det kan vara ganska trivsamt att städa och fixa när man gör det utan tidspress och krav. Så, let's do it.

Möbelinspiration

 

Ett soffa liknande denna och ett sånt här äldre, maffigt och väl använt slagbord skulle jag vilja ha i köket.
(Bilder: antikvarlden.se, auktion2000.se)


 
I ett sovrum hade jag gärna haft en linneskåp liknande detta och sen den fina sänglampan från Tradera som jag fortfarande sörjer! (Bilder: alanettan.blogspot.com, Tradera)


I en framtida trädgård vill jag ha utemöbler som ser ut ungefär som de här, de påminner mig om mormors hemställe. (Bild: vitaranunkler.blogspot.com)

tisdag 29 mars 2011

Gelekok















Idag har jag, tillsammans med en kvinna i byn, kokat gele av mina tranbär. Det blev mycket lyckat! Under tiden vi sedan silade ur saften av koket åkte vi tillsammans på loppisutflykt. Vi har nämligen träffats där de tre senaste veckorna, så nu har vi bestämt att åka tillsammans på tisdagar :-) Jag fick lära mig idag att passervagga är ett gammalt, bra och viktigt redskap för sylt- och saftning och införskaffade därför en sådan för 15 kronor.

Söta koppar

Igår kom dessa med Posten. Finfina, inte sant? :-) Jag har inte lyckats utläsa märkningen med från Rörstrand kommer de och priset var 60:- för allt.
Published with Blogger-droid v1.6.7

måndag 28 mars 2011

T/R till Umeå

Botniabanan är bäst. Det går snabbt och smidigt, utan minsta ansträngning. (Ja, när tåget väl går..) Idag väntar rutinbesök hos min barnmorska där uppe och en fika med en god vän innan tåget går tillbaka.
Published with Blogger-droid v1.6.7

Ett nygammalt kök



Jag skulle kunna tänka mig, den dag vi ska renovera ett kök, att göra det med nya luckor i gammal stil.

Bilder från apparat.nu



söndag 27 mars 2011

Full rulle


Äntligen har T kommit hem! Det är ibland jobbigt med gravidkula att hänga med i en tvåårings tempo. Men nu är vi alla åter samlade! Här en bild från dagen där E sitter fast med huvudet i stolsryggen.. Det säger sitt om allt som ska testas! :-) Fullt ös -mamma medvetslös, typ.
Published with Blogger-droid v1.6.7

lördag 26 mars 2011

Earth hour 2011

Nu är det bara jag, chipspåsen och tre stearinljus!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Missunsamhet & bitterfittor

Ursäkta rubriken! Det här är mina egna tankar efter att ha läst ett inlägg hos Underbara Clara. Hos henne är folk högst avundsjuka och påstår att hon inte tar sin mammaroll på allvar för att dom väljer att tillsammans dela på föräldraledigheten första året. Jag tycker själv att det är fantastiskt att vissa människor har möjligheten! Det är väl underbart att kunna dela på skratt, gråt och vakennätter! Vem skulle inte vilja ha det så?

Vi hade inte möjlighet ett ens dela lite på föräldraledigheten, men hur länge ska man vara bitter över det? Måste man gå runt och vara missunsam för att andra lyckas? Jag tycker att det varit tungt att vara mammaledig i perioder och jag hoppas att vi får chansen att denna gång dela på det, men jag kan ju inte älta det i all evighet? Samma sak vad gäller denna känsliga amning. Vår amning strulade och jag tvingades sluta. I vår föräldragrupp fanns en tjej som reste sig och sa "vi har då inga problem alls, min amning funkade från dag ett.." Och gissa vad, denna tjejen pratadesdet sedan om som den socialt inkompetenta tjejen bara för att hon inte hade några amningsbekymmer. Än om vissa ansåg att det var okänsligt så kan jag inte se anledningen till att inte glädjas för deras skull. Ledsamt, det tycker då jag.

Vardagskaos

En mössa på köksbordet. En kruka utan blomma i hallen. En kosa i toalettfönstret. Tre uthällda pussel på golvet i vardagsrummet. Schampo på hallbyrån. Halsband vid tvn. Tvättade kläder i soffan. Två pimpelspön och låsspray på micron. En pappa på vift, en lat mamma, en rastlös E och en katt som jagar öronproppar. Ja, jösses!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Dagens bästa


 En gammal väckarklocka som fungerar utmärkt, 10:-

Gulligt porslin för 1:- tallriken!

Helgplaner!

Published with Blogger-droid v1.6.7

En annorlunda tårta på dopet



Min vän Pernilla har börjat tillverka "daipercakes" (blöjtårtor) att ge bort t ex på dopet! En annorlunda och kul present tycker jag. Kolla in hennes mästerverk på Pernillas Daipercakes!

fredag 25 mars 2011

Gratis it is!

Det är inte helt fel att vara testpilot hos olika företag. Jag har varit det ett antal år och just för tillfället står Buzzador för kattmaten till hemmet. Purina ONE, för steriliserade katter. Det kommer räcka i evigheter! Buzzador är ofta väldigt generösa måste jag säga. Smartson låter mig prova ColorCatchers tvättservetter, de absorberar smuts och färgämnen som gör att man kan tvätta fulla maskiner och utan oro för missfärgningar. Ett tips -att bli testpilot alltså!

Gammalt ska bli nytt

Idag damp några gamla klädmönster ned i brevlådan. Planen är att sy lite nya kläder till E. Hon växer så man snart ruineras! Sen är det ju snart vår och sommar och då måste klänningsgarderoben uppdateras!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Höjden av lycka















När T jobbar sena nätter brukar jag låta mitt lilla hjärta sova i vår säng. Jag tycker det är så mysigt, när det finns plats för det. Istället för att krypa ned i en tom, kall säng får jag krypa ned med E, varm och babylen. Bäst av allt är att sedan vakna på morgonen, när hon kryper nära, lägger armarna om halsen och säger "mamma, jag älskar dig".

torsdag 24 mars 2011

Servis

När jag hade min syster på besök följde hon med och hittade en jättesöt servis i Gottne. Hon stod och övervägde om den var värd sitt pris, som där var satt till 135:- om jag inte minns fel. Jag erbjöd henne de pengarna om hon skulle ångra sig. Jag blev lite avundsjuk!

Bild: Tradera (alias Ekorren5229)














Det varr en Bavaria-servis från 50-talet och jag hittade den såsmåningom på Tradera. Den gick ikväll för 433:-, + frakt. Jag betalade inte det, (jag somnade vid läggningen som vanligt) Men du kan fortfarande få ångra dig kära systseryster! Grattis till affären - det måste man kalla för fynd!

Mellistajm!

Det här, mina vänner, är den bästa kakan när man blir tvärsugen! En flottbomb utan dess like, men klar på 12 minuter.

Havrechokladkaka
12 d havregryn
4 dl socker
2 msk kakao
2 msk vaniljsocker
1 ägg
400 g smält smör

200 grader i 12 minuter

Bäst är den nästan halvfryst om ni frågar mig, men varm till gammaldags vaniljglass kommer på stark andraplats! Annars kan man ju äta den precis som vanligt också -)
Published with Blogger-droid v1.6.7

I löve it

Skatteåterbäringen alltså! Lagom till midsommar kanske jag kan köpa mig en kamera. Men en ovetande behöver tips och råd! Så, bring it to me.

Gelekokning inplanerad

Bildkälla














Mina egenhändigt plockade tranbär från i höstas ska bli till gele på måndag. Detta med hjälp av en kvinna i byn. Jag tänkte att hon kunde få dela med sig av sin erfarenhet. Och eftersom vi också träffats på loppisen tre veckor i rad, bestämde vi att vi skulle åka tillsammans nästa vecka under något moment som sköter sig självt.

                                       

Mysmorgon

Tummelisa visas ännu en morgon men den är bland de bättre barnfilmer E har. Idag har vi inga tider att passa så vi ska ta en lång mysmorgon i pyjamas, sen blir det nog kyrkans Stor & Liten.
Published with Blogger-droid v1.6.7

onsdag 23 mars 2011

En pärla


Bild från Blocket

Det är sådana här små (och ibland stora) hus som jag kärar ner mig i. Här är ägarna iaf vettiga och säljer det mot nedmontering och bortforsling innan det tippar ikull. Hade jag en tomt och någon som kunde timra det ner och upp åt mig hade det varit vårt. Då hade jag kunnat bo kvar i lägenheten på vinterhalvåret och leva på sommaridyllen, såsom våra grannar gör.

Charmiga va?

Published with Blogger-droid v1.6.7

I ett hus för oss

Jag fantiserar om en matkällare, med vita hyllor och kantband i rött och vitt. Där ska mina burkar med hemkokad sylt stå. Ett gammaldags kök i pastell, kanske ljust blå eller gröna. I mitt hus får det gärna vara snedtak och fasaden ska gärna vara putsad och vit. En veranda med massor av småfönster ska finnas vid entrén. Förvaring i form av garderober i massor, så man slipper blanda saker hejvilt. En tvättstuga stor som ett helt hus. Och det ska finnas ett badkar där man kan koppla av en stund efter barnen lagt sig. I min dröm finns också en kakelugn eller öppen spis. På gården ska det finnas bärbuskar och ett trädgårdsland. Sen ska barnen ha en lekstuga såklart. Jag skulle vilja ha en ladugård att fylla med onödiga saker. Och en hund som springer glatt emot en när man kommer hem.

Femtonkronorspall

Här är det riktigt knepigt vårväder idag. Regn och snö från klar och solig himmel! Vackert om man sitter inne. I förmiddags fixade jag lite mysigare i E's sovhörna i vårt rum.Därefter tog Traderas fängslande värld en del tid. Jag förundras över hur makalöst dyrt saker säljs där!

Femtonkronorspallen har iaf flyttat hit. Den nyligen omplaterade och gigantiska garderobsblomman fick inta hedersplatsen!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Förändring pågår

Vårt hem tar allt mer form i någon sorts romantisk nygammal stil. Det är så roligt att få lite personlighet i hemmet! Vita kala väggar säger ju ingenting! Jag kom på mig själv en dag när jag kikade på något som jag såg i en annan blogg. Jag blev plötsligt blixtförtjust men tänkte sedan, att den säger ingenting till mig. Jag gillar den inte. Och varför skulle jag köpa den då? Bara för att den är stämplad med något fint märke eller är inne? Det är mycket roligare att sätta sin egen prägel och att inte bli ruinerad på vägen dit.

Det slår nästan aldrig fel att jag kommer hem med nya ideér. Gamla saker ger också inspiration! Oftast handlar det då om något jag såg som inte fick följa med hem. Idag grubblar jag bland annat på den där lilla pallen som kunde fått bära upp en blomma som står på golvet i vardagsrummet. Och en finfin tavla. Sen är det ju den där soffan! Är den för maffig för köket kunde man ju alltid ha den som säng. Hoppas att vi snart får tid tillsammans att åka och titta på den.

tisdag 22 mars 2011

Nya grytunderlägg



De två faten jag köpte idag blev med lite mosaik nya grytunderlägg! Jag hade en del blandad mosaik hemma, så tillsammans med E sorterade vi trasiga och hela bitar i olika färg och högar. Hon tyckte det var ett roligt spel vi spelade :-)

Resultatet blev som ovan. Ett underlägg med hela brickor i symetri och ett med de krossade brickorna. Vilken blev bäst? Jag har en klar favorit!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Blomstring

Sådär, nu blommar det åtminstone i en av flaskorna. Inte nog med det så är projektet med krukfaten snart klara! Håller jag mig bara vaken vid läggningen ikväll borde de bli klara innan kvällen!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Etthundra riksdaler

 












Det är roligt att fynda när man inte blir ruinerad! Jag hittade idag (förutom halsbanden) ännu en ram till min tavelvägg som jag håller på med. Den ska ni få se snart, för den börjar ta form. En såskanna i exakt den storlek och form som jag sökt. Två krukfat, som inte skall användas som det. Jag har planer för dem! En virkad duk i mintgrön färg, den ska jag prova att göra en fruktskål av efter tips från Husmorsskolan! Köpte även två små flaskor för en tvåkrona styck, de ska jag använda som små vaser. Men de får ni se när det blommar i dem! Allt detta under hundralappen!

Kattguld

Jag skulle egentligen på stan idag, men kunde inte låta bli att ta turen förbi loppisen. Det är ändå ingen omväg. Jag hann aldrig ner på stan, det blev Gottneloppisen och sedan en tur på Pingstkyrkans Second hand i Örnsköldsvik, som jag blivit tipsad om.

Tills dess jag plockat upp dagens småfynd ska jag dela med mig av en bild på två halsband jag hittade idag. De kostade mig en tia styck! Spelar roll att de inte är äkta, vem ser det? Jättefina och värda sina småkronor!

måndag 21 mars 2011

På min önskelista

Som barn uttryckte jag tre önskningar som jag kommit att få höra ett antal gånger sedan dess. På den önskelistan stod handväska, tandställning och "klackeskor". Dessa saker har jag fått! På min lista idag, vad gäller prylar, så står en fin kamera överst. Om inte hus råkar räknas som pryl?

World Down Syndrome Day

Jag fick veta av Anna att det är idag är World Down Syndrome Day. En dag för att uppmärksamma de barn som föds med Downs syndrom. En dag för att sprida kunskap och förståelse. Anna med familj fick förra året en flicka med DS och jag har följt deras känslosamma resa sedan dag 1. Jag vill erkänna att jag haft en rädsla för att få ett barn med just Downs syndrom och jag har både gråtit och skrattat när jag läst i Annas blogg. Men idag skrämmer det mig faktiskt inte längre på samma sätt. En dag värd att uppmärksammas! 

Glimt!

Vi skulle verkligen behöva putsa fönstren, men det finns ju annat som är roligare att göra! Ärligt talat är jag helt talanglös när det gäller just fönsterputsning. Kanske dessa kunde hjälpt, de dök upp i en låda när jag sökte nått annat. Men jag vill inte använda dem så fönstren förblir oputsade ett tag till ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.7

Närhet

Hemkommen från en cykeltur till affären. Något som jag uppskattar med att bo i denna by är närheten till service. Då menar jag affär, post mm. Det är mer naturligt att gå (eller ta cykel) än att ta bilen och det gillar jag. Vårt bensinkonto har sänkts med ca 3000:- /månad(!) sedan vi flyttade hit! Sådana pengar kan man använda till mycket, t ex har jag pluggat i höst utan studielån. Jag gillar också att byborna här stödjer butikerna så att de kan vara kvar. Vissa har fortfarande lunchstängt vilket är imponerande tycker jag. Men jag erkänner att jag till en början hade svårt att lära om mig. I Umeå behövde man aldrig tänka på sånt, men vi människor kan ju faktiskt planera!

Annorlunda loppis

Idag på byns butik hittade jag ett anslag "Antikt, gammalt och nytt - ska tömmas på allt lösöre" och så ett telefonnummer. Jag tänkte att det var en ny loppis som jag inte kände till och passade på att ringa numret för att få vägbeskrivning. Det visade sig vara en privatperson som ville tömma sitt hus på lösöre. Kvinnan var jättetrevlig så imorgon tänkte jag ta mig en tur dit. Verkligen en annorlunda sorts loppis! Men kanske den bästa, vem vet?

Vardagslyx


Idag lyxade vi till med hemgjord pizza till lunch. En pizza med tacosås, alspånsrökt skinka, lök, svamp och ost!

Nu ska här bakas kanelbullar och till middag planeras hemgjorda potatisbullar. Det verkar bli en dag i köket för min del! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.7

söndag 20 mars 2011

Fina tulpaner

Vi är hemma igen efter en barnfri helg i Lappland. En lyckad helg med femtioårsfirande och förlovning! Jo, vi har gjort slag i saken nu :-) De fina och speciella tulpanerna fick vi av mina föräldrar som också ska ha tack för barnpassningen!
Published with Blogger-droid v1.6.7

lördag 19 mars 2011

Utkonkurrerad

Ligger vaken sedan efter fem. E flyttade till min madrass under tidig morgon och har nu konkurrerat ut sin mor. T snarkar gott i den större sängen för sig själv! Men jag är rätt nöjd med att ligga vaken och utvilad och titta på dem. Dessutom är det nått visst att vakna här hemma hos mina föräldrar!
Published with Blogger-droid v1.6.7

fredag 18 mars 2011

Lördagsäventyr

Vi har åkt till Umeå för att imorgon lämna E här hos mormor och morfar. Jag ska verkligen försöka lämna saknad och oro här och bara njuta av dygnet som då väntar. Idag är för övrigt en dag att minnas men jag håller lite till på anledningen till det..

torsdag 17 mars 2011

Lillebrors första


Idag köpte jag små små pluttiga kläder! Dom som jag vill ha med i väskan den dagen lillebror är färdigbakt. Om sådär 127 dagar, max.

Allt för lite lugn


I eftermiddag har jag verkligen gjort allt för att göra det enkelt för mig. Jag köpte två nya pussel till E som sysselsatte henne större delen av kvällen. Då fick jag tid att göra det jag ville. Jag serverade havregrynsgröt till middag, för det går alltid hem hos både henne och mig. Och jag nattade hjärtat i vår säng, bara för att undvika att själv somna före åtta. Nu ska jag ta mig kvällsfika och njuta av tystnaden och lugnet!

Ett sovrum i rosa


Idag har jag pysslat i sovrummet. Det var inte alls meningen att det skulle bli sånt gjort idag men när T ryckt ut på jobb tog jag med E till Järnvägskiosken i grannbyn. Där hittade jag gardinerna ovan och kunde inte mostå dem. Så när jag kom hem åkte de upp och det även fler av mormors gamla prylar. En virkad fönsterlöpare, en gammal lampfot i mässing och så en loppisskärm jag köpte i förra veckan för en femma! Något jag kommit fram till är dock att byta ut så mycket som möjligt av gröna växter. Jag blir så glad av att se pelargonerna jag köpte så det får bli mer blommande växter framöver!



De här kuddfodralen hittade jag också. Och de var i stort sett gatis med tanke på vad andra virkade kuddfodral kostar idag! De ska blandas upp med fler så småningom. Huxflux går rummet nu i gammelrosa! Kanske passar nu de där sänglamporna som jag inte köpte sist på loppisen :-)

Nybäddat


Det här fina vävda tyget har jag fått från min mormor. Jag älskade det från första anblicken men det har legat i garderoben i väntan på användning. Idag kom jag att tänka på att det borde passa perfekt som överkast till E's lilla säng! Perfekt var ordet och dessutom var det större än jag mindes!

onsdag 16 mars 2011

Husdrömmar

Jag har allt för länge drömt om ett hus. Helst ska det vara riktigt, riktigt gammalt! Jag vet att ett sådant projekt inte ligger perfekt i tiden med en tvååring och en bebis på väg. Men jag fortsätter drömma och tänker att om man hittar 'sitt' objekt så kan det få ta tid. Här bor vi dessutom så billigt att det skulle kunna vara möjligt.

Det är sant att min hemlängtan till Umeå ibland rinner över, men lika ofta så känner jag att jag tror vi har vår framtid här. Jag trivs ändå i lugnet och tryggheten. Sedan jag började vistas här nere i trakterna har jag lagt märke till att många hus får stå öde och förfalla. Katastrof!

Efter loppisbesöket idag tog jag en väg hem som jag visserligen åkt förut, men inte ensam. Efter den vägen fanns flera gamla övergivna objekt. Dom skriker på mig och jag kan inte låta bli att kära ned mig. Om jag bara visste vem ägaren var skulle jag ringt bums!

Fler fynd

Femton timmar i veckan har jag min lilla E på dagis. Under den tiden ser jag nu till att göra saker som jag vill. Allt liknande hushållsarbete är prio två om jag har andra planer. Idag gjorde jag en tur till loppisen igen och vilken ruljans det är på saker! Massor med nytt på bara en vecka!



Idag fick en del dukar följa med hem, men väl hemma upptäckte jag att jag lade ifrån mig stolsdynorna jag hade hittat. De hade passat perfekt på stolarna! Jag hittade en charmig gamal kvarn som man fäster i bordsskivan och ännu flera fina ramar. Det är klurigt att hitta storlekar efter foton och inte tvärtom.



Nu var det också så lyckat att jag tror jag hittade mig min kökssoffa idag! Bara T kommer hem från pimpelisen ska jag dra med honom och kika på den. Hans enda krav är att den har förvaring under locket och att det går att ligga på den. Och se, dom kraven uppfyller den!

Stolar på plats!


Två av stolarna är nu färdigmålade och har flyttat in i köket. Min senaste funderation är att slipa dem lite nötta men såhär ser det ut nu. Eftersom bordet inte riktigt passadie in köpte jag en duk att dölja det med. Nu saknar jag bara kökssoffan! Och kanske stolsdynor.

måndag 14 mars 2011

En vecka har gått..

Jag hade aldrig kunnat drömma om så många besökare på bara en vecka. Jag är helt överväldigad! Bloggen har i snitt haft 86 besökare/dag. Jag är så nyfiken på vilka ni är? Så jag har en utmaning till er!

Svara på dessa frågor i kommentarsfältet
1. Namn (alt. Anonym)
2. Ålder
3. Sysselsättning alt. beskrivande ord.
4. Egen webbplats
5. Övrigt

Din kommentar kan se ut t ex såhär;
Anonym, 24, Industriarbetare, Har ingen, Skriv mer om (?)
Fridolf, 32, Hemmapappa, minbloggheter?.se, Vi ses på fredag!

Tills vidare kryper jag isäng!

Saftning

Något som jag börjat uppskatta sedan jag flyttade hemifrån är bär. Att få fylla frysen med egenplockade bär är rena lyxen! Dessvärre är nu både mina blåbär och röda vinbär slut. De sista blåbären gick till sylt och ikväll blir de sista rödvinbären till saft. Rödvinbärssaft med vanilj. Lingon har jag dock så det räcker bra länge till. Och tranbär, som jag plockade för första gången i höstas. De ska med hjälp av en vänlig tant i byn någon dag framöver bli till tranbärsgele! Man får lära av de som kan.















Här är ett annat väldigt bra recept som man kan använda röda vinbär till! Om ni nu har plockat in sedan i somras vill säga! (Jag har även provat att byta ut bären mot blåbär, hallon osv. Funkar nästan lika bra! Men med rödvinbär får man en syrlig och god kaka.)

Rödvinbärskaka

2 ägg
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
75 g smält smör
+  röda vinbär

Vispa ägg och socker hastigt. (Skippa elvispen!) Rör sedan i vetemjöl och smör. Häll smeten i en smord och bröad springform. Strö röda vinbär ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 30 minuter.

Tradera


Bild: lejonfrost (Tradera)















Den här lampan hittade jag på Tradera för längesedan. Men den såldes nog aldrig då, för den kom ut igen för fjorton dagar sedan. Jag har väntat och väntat på denna kvällen när auktionen skulle gå ut. Men den har nu passerat 300:- plus frakt och jag kan inte tillåta mig själv ett sådant köp just nu.

Nu har jag däremot hittat en annan auktion, som går ut om tio dagar.. Ingen lampa, men något jag kommer bli minst lika besviken av att 'förlora' om jag inte får vinna den budgivningen.

Solenergi

Jag fick en fråga igår om det var det härliga vädret som kom med min energi. Och visst, den gör mig glad! Våren och sommaren är mina absoluta favoritårstider. Men framförallt har jag bestämt mig för att inte sitta inne och tycka synd om mig själv för att jag blev arbetslös. Nu har jag all tid i världen att pyssla och fixa med sånt som jag saknat. Igår lånade jag hem en silduk från svärmor, så någon dag framöver ska mina rödvinbär i frysen förvandlas till saft. Men nu ska jag fortsätta med slipningen av stolarna, det kan nog tänkas bli ett evighetsprojekt!

Hej i vårsolen!